7. júla 2013

Bridgewaterský trojuholník

Oblasť s veľkosťou cca 200 štvorcových míľ medzi mestami Abington, Rehoboth a Freetown v americkom Massachusetts s názvom Bridgewater Triangle sa radí k jedným z najaktívnejších miest na svete, čo sa týka paranormálnych javov. Mesto Bridgewater sa nachádza vnútri trojuholníku a celkovo v oblasti možno nájsť mnoho lokácií, ku ktorým sa viažu rôzne legendy a podivné historky, pričom najznámejšou je zrejme močiar Hockomock Swamp, ktorý indiáni kedysi volali "Diablov močiar".



Tajomné miesta, legendy a nadprirodzené javy

Hockmock Swamp
Močiar Hockmock Swamp, ktorý sa rozkladá na viac ako 5000 akroch krajiny, leží v západnej časti trojuholníka a sústredí sa okolo neho viacero zvláštnych javov. Miesto bolo vraj kedysi dávno prekliate samotnými indiánmi kvôli krutým spôsobom, akými s nimi zaobchádzali osídľovatelia. Nachádza sa tam 8000 rokov staré indiánske pohrebisko a keď ho objavili archeológovia, v hrobkách vraj "začala vrieť" výzdoba okrovej farby a vyparila sa. Fotografie z vykopávok sa tiež nepodarilo vyvolať. Indiánsky kmeň Wampanoag močiar nazýva "miesto, kde sídlia duchovia" a vyhýba sa mu kvôli zlovestným predtuchám. V oblasti bol tiež viackrát videný veľký tvor podobný primátovi, ktorého viacerí označujú ako Bigfoot.

Dinghton Rock
Dinghton Rock sa nachádza na brehu rieky Taunton River a leží v podstate naproti indiánskemu pohrebisku. V skalách tam sú vytesané rôzne neznáme nápisy, ktoré zatiaľ neboli priradené k žiadnemu národu.

Profile Rock
Na tejto skalnej formácii ležiacej neďaleko Freetownu vidieť v skale tvár indiána. Ľudia z kmeňa Wampanoag tieto skaly pokladali za posvätné už dávno pred príchodom osídľovateľov a miestne legendy hovoria o duchoch indiánov, ktorí okolo skál v bojovníckych šatách tancujú rituálne tance.

Anawan Rock
Tieto skaly sú pomenované podľa náčelníka Anawana, ktorý sa tam kedysi vzdal osídľovateľom a ukončil tak vojnu. Vraví sa, že sa tam zjavujú nahnevaní duchovia jeho bojovníkov a zakladajú prízračné ohne a tancujú.


Pozorovania UFO, neznáme tvory, duchovia
Prvé pozorovanie neznámych objektov pochádza už z roku 1760. Guľovitý objekt sa vtedy zjavil za bieleho dňa a vydával tak silné svetlo, že i pri jasnom počasí bolo vidno na zemi tiene.
Roku 1908 na Halloween zbadali dvaja pracovníci pohrebného ústavu iné UFO, incident sa tiež dostal do miestnych novín.
O 60 rokov neskôr, roku 1968, zbadali piati ľudia svetelnú guľu v husto zalesnenej oblasti pri meste Rehoboth.
V 70. rokoch sa doslova roztrhlo vrece s pozorovaniami v celej oblasti Bridgewaterského trojuholníka. V jednom prípade UFO pristálo pri ceste Route 44 pri Tauntone.
Roku 1994 zazrel istý strážnik trojuholníkový objekt s červenými a bielymi svetlami.
V meste Raynham sa taktiež často vyskytujú správy o pozorovaní lietajúcich svetiel, ktoré sa zjavujú nad miestnou závodnou dráhou pre psy. V tomto prípade však skôr môže ísť o známe strašidelné svetlá.
Nad oblasťou sa dokonca objavili i záhadné čierne helikoptéry, ktoré sú spájané s pozorovaniami UFO a konšpiráciami.

Ďalšie nevysvetlené udalosti zahŕňajú rôzne monštrá, prízraky či zmrzačenia zvierat.
Svedkovia vraj raz videli obrovského vtáka podobného pterodaktylovi, ktorý sa v indiánskych legendách označuje ako "Hromový vták" (Thunderbird). Rozpätie jeho krídel dosahovalo asi 4 metre.
V oblasti sa údajne zakrádal obrovský prízračný pes s červenými očami, ktorý opakovane zabíjal poníky miestnych farmárov.
Objavili sa tiež správy o tvoroch "akoby z inej dimenzie", ako sú čierne pantery, obrie korytnačky či hady hrubé ako kmene stromov.

Návštevníci tiež tvrdia, že cítili dym, i keď nikde v okolí nehorel žiaden oheň. Niekedy sa objavujú i prízračné ohne na skalách, ktoré však čoskoro zmiznú. Počuť vraj i neznáme hlasy, ktoré hovoria v indiánskom nárečí.
Na ceste Route 44 straší stopár s červenými vlasmi a bradou a desí vodičov.
Na ceste Copicut Road pri meste Freetown sa zas podľa historiek objavuje prízračný nákladiak, ktorý prenasleduje iných vodičov a trúbi na nich.
V lese Freetown-Fall River State Forest bola tiež zaznamenaná aktivita temných kultov a s nimi spojené i rituálne zvieracie obety. V lese sa tiež vraj odohralo mnoho vrážd a samovrážd.





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára