6. septembra 2013

Nezvestní manželia

Prípadov zmiznutia jedincov je každý rok mnoho, no nestáva sa často, že by zmizla dvojica spolu s ich autom. Edward Andrews mal v čase zmiznutia 62 rokov a pracoval ako účtovník a jeho žena Stephania robila v oblasti prieskumu úverov. V piatok 15. mája 1970 sa obaja vybrali na výročnú schôdzu do hotela Sheraton v Chicagu. Z nej sa však už nikdy nevrátili.

Keď sa obaja dostavili na miesto schôdzy, ostatní hostia si všimli, že Edward nevyzerá veľmi zdravo a že sa sťažuje na nevoľnosť, ktorú však pripisoval iba hladu (na schôdzi sa totiž podávali iba drinky). Asi o pol desiatej večer sa nakoniec manželia rozhodli odísť, pričom ostatní tvrdili, že Stephania pri odchode plakala. Obaja šli do parkovacej garáže, kde nechali svoje auto, čierno-žltý Oldsmobile. Obsluhujúci garáže, ktorý manželov videl ako posledný, neskôr vypovedal, že Edward pri vychádzaní poškriabal bočné dvere a tak sa musel znova vrátiť dnu, aby auto vyrovnal a mohol lepšie vyjsť. Taktiež tvrdil, že dvojica sa po odchode vybrala zlým smerom, a totiž do protismeru na jednosmernej ceste. Potom zmizli do noci a viac ich už nikto nevidel.

Veci sa dali do pohybu až v pondelok, keď si kolegovia Andrewsovcov všimli, že ani jeden z nich neprišiel do práce, a tak bola kontaktovaná polícia. Hliadka najprv navštívila ich dom vo štvrti Arlington Heights v Illinois, no jediné, čo našli, bola kopa novín na trávniku a listy v schránke. Ich sused mal však náhradný kľúč a súhlasil, že policajtov pustí dnu. V ich dome však bolo všetko v úplnom poriadku, nič nechýbalo a nič nebolo rozbité. Úpisy a bankové kontá Andrewsovcov zostali taktiež nedotknuté.

Teórie hovorili o tom, že manželia mali haváriu a spadli z mosta do rieky Chicago River. Svedkovia zo schôdze tiež polícii oznámili, že videli obidvoch manželov popíjať. Polícia totiž neskôr na jednom betónovom pilieri mosta našla škrabance a aj stopy po šmyku na ceste, no prehľadávanie rieky potápačmi neprinieslo nič. V roku 1980 sa rieka vo veľkom čistila a našlo sa 12 rôznych áut, no ani jedno z nich nepatrilo manželom Andrewsovcom. Roku 1994 sa polícii ozval člen rodiny, ktorý tvrdil, že manželov zabil gang mladých výtržníkov. Ich telá potom spolu s autom vhodili do malého rybníka v Lake County v Illinois. Po prehľadávaní rybníka sa však taktiež nenašlo nič a tak boli tieto tvrdenia zamietnuté ako nepravdepodobné.

Pátranie neodhalilo skoro nič, keďže stôp po manželoch bolo žalostne málo. Obaja boli normálni občania, ktorí chodili do práce a žili pokojný život. Nemali žiadne roztržky v rodine ani žiadnych nepriateľov. Žili spolu 7 rokov, Stephania bola druhýkrát vydatá, pretože jej predošlý manžel zomrel. Edward bol ženatý celkovo päťkrát. Nič nenasvedčovalo tomu, že by ich niekto chcel odstrániť. Veliteľ policajného zboru Michael Schenkel vtedy iba poznamenal: "Videli ich, ako idú dolu ulicou, a to bolo všetko. Neudialo sa už nič... Kde, ako, kedy, prečo? Vôbec nič. ...koľko takých prípadov obdržíte? Pravdepodobne jeden." Prípad zmiznutia manželov Andrewsovcov tak ostáva dodnes nevyriešený.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára