6. októbra 2013

FAKT ALEBO FIKCIA: Mŕtvola pod posteľou


Už pár rokov sa desím, keď si spomeniem na zážitok, ktorý mi rozprávala moja priateľka po návrate z dovolenky. V roku 2003 bola s manželom na dovolenke v Las Vegas. V jeden večer po návrate z kasína sa zarozprávali pri večeri s manželským párom z Česka. Tí sa im takmer okamžite zdôverili s príbehom, ktorí si vypočuli od Angličanov, ktorí boli v tom čase tiež na hoteli.

Pred mesiacom bolo podľa anglických študentov na hoteli poriadne rušno. Mladí zaľúbenci si rezervovali jednu z hotelových izieb a plní očakávaní a potešenia zo spoločne strávených chvíľ sa v hoteli ubytovali. No po prvej spoločnej noci ich romantika a dobré pocity opustili. Celou izbou sa totiž začal vznášať silný zápach, ktorý z hodinu na hodinu silnel. Keďže netušili, odkiaľ sa môže taký smrad šíriť zašli na recepciu, že je zrejme pokazený záchod alebo potrubie.

Hotelová služba prišla situáciu skontrolovať, no žiadnu závadu v kúpeľni nenašla. Začali preto prehľadávať hotelovú izbu a keďže zápach sa najviac koncetroval z manželskej postele, pozreli sa do jej úložnej časti. Šok, ktorí zažili všetci prítomní, a najmä mladý pár, bol neopísateľný. V posteli bolo uložené mŕtve telo mladej dievčiny, pričom sa začínalo rozkladať. Dievča malo pár hodín pred príchodom zaľúbencov opustiť izbu, no neodhlásila, pričom osobné veci na izbe nenechala. Následná pitva preukázala, že dievča z Nemecka sa stalo obeťou násilnej vraždy. Vedenie hotela stálo nemalé úsilie celý prípad pred verejnosťou ututlať. Hoteloví hostia si však odvtedy stále rozprávajú historku o mŕtvole v posteli.


Príbeh o mŕtvole skrytej v posteli v hotelovej izbe je PRAVDIVÝ. Síce sa nikdy neodohral tak ako v našom príbehu, teda v Las Vegas, ani slovenským, či českým dovolenkárom, podobné prípady, kedy hoteloví hostia tušiac (ale aj netušiac) spali s mŕtvolou v jednej posteli, sa vo svete skutočne odohrali.

V roku 1999 v Atlantic City mladá nemecká dvojica strávila noc v moteli Burgundy Motor Inn, konkrétne v izbe 112. Keďže ucítili nepríjemný puch, povedali o tom vlastníkovi motela, no napriek zápachu zostali v izbe ešte pár dní. Keď už bol smrad nevydržateľný, vlastník prehľadal izbu a v posteli našiel mŕtveho 64-ročného Saula Hernandeza.

Rovnaký osud čakal aj na súrodencov z Honolulu, ktorí sa v roku 1996 rozhodli stráviť dovolenku v jednom z hotelov v americkom meste Pasadena. Strávili jednu noc v izbe, kde s nimi "spala", ukrytá v posteli, aj zosnulá žena.

Podobný šokujúci prípad sa dokonca odohral aj v Česku. V januári 1996 našla upratovačka v hotelovej izbe číslo 318 vo Valašskom Meziřičí v posteli zastlanú mŕtvolu 46-rročného Tomáša Bleiera, ktorý sa stal obeťou násilnej vraždy finančného gangu Ota Biedermana.

Je zaujímavé, že tzv. mestské legendy, teda príbehy, ktoré sa nikdy nestali, ale všetci o nich hovoria, sa niekedy s odstupom času celkom nečakane skutočne odohrajú.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára