8. júla 2016

Humanoid menom Alešenka

V lete roku 1996 sa v ruskej dedine Kaolinory stala neobvyklá vec. Duševne chorá žena menom Tamara Vasilievna Prosvirina našla na miestnom cintoríne podivne vyzerajúce "dieťa", ktoré zabalila do šálu, dala jej meno Alešenka a vzala so sebou domov. Tamarina nevesta mala možnosť tento objav uzrieť na druhý deň, po čom ho neskôr vyšetrovateľom opisovala ako "niečo z inej planéty".

Podľa výpovede mladšej ženy "dieťa" prijímalo jedlo, ktoré jej dáva Tamara, no zdalo sa, že sa mu vôbec nehýbu ústa. Humanoid mal len 25 centimetrov na výšku, zašpicatenú hlavu bez vlasov či uší, ktorá pripomínala lupene kvetov, a zvláštne oči. Nemal pupok ani žiadne genitálie, ktoré by určovali pohlavie. Koža "dieťaťa" bola hladká, sivej farby s rôznymi tmavšími fľakmi. Tvor nevedel rozprávať, a keď si vyžadoval pozornosť, vydával pískavé zvuky. Po tom, čo Tamara po dedine rozprávala, že má dieťa, bola neskôr zadržaná a umiestnená do psychiatrickej liečebne. Jej nevesta sa to dozvedela a do jej domu sa vrátila spolu s priateľom Vladimirom Nurdinovom, no po príchode obaja zistili, že "dieťa" zomrelo. Obrátili sa teda na políciu a celý prípad rozpovedali miestnemu strážnikovi Bendlinovi.


Bendlin sa rozhodol humanoida podrobiť testom. Najprv ho zaniesol doktorke Jermolaevej, ktorá sa domnievala, že ide o zmrzačené dieťa - pozostatok po rádioaktívnej nehode z roku 1957 v neďalekom závode Majak. Druhým odborníkom bola Bendlinova klinická asistentka Ľubov Romanowa, ktorá verila, že humanoid nemá ľudský pôvod. Správy o dieťati z vesmíru sa čoskoro dostali aj k spolku zaoberajúcom sa UFO tematikou. Vedúca spolku Galina Semenkova si humanoida vzala a tvrdila, že ide vyskúšať "hviezdnu expertízu". Po nejakej dobe sa jej vyšetrovateľ, ktorý jej mumifikovanú Alešenku dal, snažil dovolať a zistiť viac informácií, no Galina sa neustále vyhovárala a žiadne nové informácie sa neobjavili. Roku 1999 Tamara, ktorá bola stále v psychiatrickej liečebni, náhle zomrela za podivných okolností, keď chcela z liečebne utiecť.

Neskôr sa Galina Semenkova objavila v Tokiu na seminári venovanému téme UFO. Vyjadrila sa, že v čase, keď humanoida viezla k sebe domov, sa nad jej autom objavilo UFO a motor zdochol. Mimozemšťania sa údajne dožadovali svojho mŕtveho druha a Galina im ho vydala. Po tomto vyhlásení sa o humanoidovi menom Alešenka už veľa nevie. Špekuluje sa, že tvor ostal v nejakom prísne stráženom objekte, kde bol skúmaný. Iní vravia, že sa ho zmocnil istý zberateľ kuriozít. Celý prípad bol rozoberaný v seriáli "The Unexplained Files", kde sa objavili aj zábery na humanoida a kde vystúpil aj strážnik Bendlin. Jediná vec, čo po Alešenke ostala, bol šál, v ktorom bol tvor zabalený. Ten bol vraj zaslaný na analýzu, pričom sa na ňom našla DNA, ktorá bola podľa hlásenia "neznáma vede".


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára