6. novembra 2016

Temný posol černobyľskej katastrofy

Začiatkom apríla 1986 začali ľudia pracujúci a žijúci pri jadrovej elektrárni Černobyľ zažívať rôzne nevysvetliteľné udalosti spojené najmä s výskytom veľkej čiernej bytosti, ktorá dostala pomenovanie "černobyľský čierny vták". Tento tvor vyzeral ako vysoká, človeku podobná bytosť s veľkými krídlami a červenými očami, ktoré svietili v tme. K týmto pozorovaniam sa pridali aj časté nočné mory obyvateľov, výhražné telefonáty a iné podivné veci, ktoré nápadne pripomínali neslávne známy prípad Mothmana, alebo aj "Molieho muža" zo Západnej Virgínie.

Hlásenia o neobvyklých udalostiach naberali na intenzite až do 26. apríla, keď približne o pol druhej ráno došlo k najhoršej nukleárnej katastrofe a reaktor č. 4 explodoval. Oheň a tavenie rádioaktívnych materiálov vyústili do silného zamorenia širokého okolia a behom nasledujúcich dní muselo byť mesto Pripjať evakuované. Požiarnici a záchranári, ktorí sa na hasení reaktora podieľali, v tú noc prijali silné dávky rádioaktívneho žiarenia a mnohí z nich v krátkej dobe zomreli. Všetky tieto fakty sú dnes historicky známe. Málokto však vie, že mnohí záchranári hlásili, že počas záchrannej akcie videli obrovského "vtáka" s rozpätím krídel takmer 7 metrov, ktorý sa vznášal v oblakoch toxického dymu. Po černobyľskej katastrofe však túto bytosť v oblasti už nezazrel nikto. Čo teda strašilo ľudí pred a počas katastrofy?

Niektorí naznačujú, že černobyľský čierny vták môže byť tou istou, alebo aspoň podobnou bytosťou, akou bol aj americký Mothman, ktorý mátal mesto Point Pleasant a okolie a výskyt ktorého sa taktiež končil katastrofou - zrútením mosta Silver Bridge roku 1967. Podľa povahy týchto bytostí a javov s nimi spojených sa dospelo k domnienkam, že čierny vták  aj Mothman boli akousi predzvesťou tragických udalostí či poslami katastrofy v miestach, kde sa objavili. Obidva prípady taktiež nesú takmer identické znaky, nielen čo sa týka výzoru tvora, ale aj tajomných telefonátov a hrozivých snov rôznych ľudí. Iné, skeptickejšie teórie, sa prikláňajú k úvahám, že čierny vták bol obyčajným čiernym bocianom, ktorého si ľudia a záchranári zmýlili za rôznych podmienok. Tento ohrozený druh je vysoký takmer meter a rozpätie jeho krídel dosahuje skoro 3 metre. Popisy svedkov sa však o dosť od popisu čierneho bociana líšia, naviac, táto teória nevysvetľuje ostatné divné javy.

Podľa správ sa minimálne štyria pracovníci elektrárne s čiernou bezhlavou bytosťou stretli a zažili spomínané nočné mory a neobjasnené telefonáty od neznámych osôb. Niektorí z nich svoje bizarné zážitky dokonca zdelili aj svojim nadriadeným, no bez akýchkoľvek dôkazov by toho autority veľa nezmohli. Bohužiaľ, k tomuto prípadu neexistuje viac detailov, ktoré by približovali ďalšie záhadné udalosti alebo dokladali svedectvá tých, ktorí bytosť údajne videli. Neexistujú totiž ani žiadne záznamy z aktuálnej doby, a z nedostatku informácií a príliš nápadnej podobnosti k prípadu z Point Pleasant teda vzniká podozrenie, že celý príbeh o "temnom poslovi" černobyľskej katastrofy je akosi vymyslený. Internetom síce už viacero rokov tento prípad aktívne koluje, no jeho autenticita sa už zrejme nikdy nebude dať overiť.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára