17. marca 2017

Stretnutia s vesmírnymi mnohonožcami

Pri mnohých stretnutiach s nadmieru zvláštnymi vesmírnymi bytosťami, ktoré na tomto blogu opisujeme, sa musíme pozrieť aj na prípady "mimozemských mnohonožcov". Ide o stretnutia s entitami, ktoré značne svedkom pripomínali chobotnice alebo podobné tvory s končatinami podobnými chápadlám či pavúčím nohám.

Istý prípad sa odohral v americkom Oregone 5. apríla 1966 blízko prístavného mesta Newport. 16-ročné dievča menom Kathy Reeves a jej nemenovaná kamarátka sa v tú noc stretli s tak podivnými bytosťami, že ich spočiatku nevedeli ani len presne opísať. Počas večernej cesty domov odrazu dvojica mala dojem, že ich niekto alebo niečo z tmy sleduje. Keď sa dievčatá obzreli, všimli si svetlo podobné slabej baterke. Mysleli si teda, že sa ich nejaký chlapec snaží zo srandy nastrašiť, a tak nabrali odvahu a začali hádzať kamene smerom k neznámemu svetlu. V tom momente sa však matné svetlo zmenilo sa oslnivý reflektor, čo už značne obe dievčatá vydesilo.

Obe si potom všimli, že na cestu dosadol akýsi objekt podobný kupole, ktorý bol veľký asi ako priemerná izba. Tento objekt tiež vydával výrazné červené svetlo a vypúšťal husté oblaky dymu. Dvojica sa potom už radšej rýchlo stiahla a snažila sa čím skôr doraziť do domu Reevesovcov. Keď sa však rozbehli opačným smerom od podivného objektu, cestu im odrazu zatarasili tri bizarné bytosti, ktoré nepripomínali nič pozemské. Kathy neskôr autoritám a médiám opisovala "tri malé kmene" bez hláv, ktoré rýchlo behali po ceste po mnohých nohách podobných pavúkom. K podivnosti prípadu tiež Kathy dodala, že tvory na sebe mali pestrofarebné obleky v oranžovej, modrej, žltej a melónovo červenej. Bytosti potom odbehli kdesi do poľa, na čo už samozrejme dievčatá s krikom z miesta utiekli.

Po správach o tomto stretnutí sa v Newporte začali zhromažďovať zvedavci, ktorí dúfali, že tieto vesmírne pavúky zahliadnu. Ďalším človekom, ktorý videl niečo neobvyklé, bol strážnik Price, ktorý nad domom Reevesovcov zazrel zvláštne lietajúce svetlá, avšak samotnú posádku UFO už nezazrel nikto. Tento neobvyklý prípad kozmických mnohonožcov sa skončil rovnako rýchlo, ako začal, avšak ukazuje sa, že nebol jediný svojho druhu.


Len o dva roky neskôr sa podobne bizarné pozorovanie udialo v španielskom regióne Tivissa. Farmár menom Juan Mateu sa v skorých ranných hodinách 16. augusta 1968 chystal najprv nakŕmiť svoj dobytok, keď si asi pol míle od svojej farmy všimol akýsi odlesk, ktorý považoval za odraz nejakého auta. Zakričal teda na svoju ženu, že sa niekomu zrejme pokazilo auto, a tak sa na to ide pozrieť. Keď sa však so svojím psom k objektu priblížil dostatočne na to, aby si ho obzrel, zistil, že ide o kupolovitý objekt podobný predošlému prípadu z Oregonu. Stroj pritom vydával vlastné svetlo či žiaru a podľa Mateuových slov vyzeral ako "polovica melónu". Najzvláštnejšie však bolo, že objekt sa vznášal asi meter nad zemou.

Zatiaľ čo si udivený farmár obzeral tento nepozemský stroj, veci sa odrazu dali rýchlo do pohybu. Na druhej strane stroja si Mateu zrazu všimol ďalší pohyb. Muž opisoval dve "veci", ktoré sa rýchlo blížili k objektu. Tieto zjavne mimozemské bytosti mali podľa jeho výpovede necelý meter na výšku a pohybovali sa na akýchsi štyroch či piatich chápadlách, vďaka čomu ich Mateu nazval "chobotnicami". Bytosti potom v momente naskočili do svojho vesmírneho stroja a vzniesli sa prudko na oblohu, zanechávajúc udiveného farmára stáť v nepochopení. Ten potom v zjavnom šoku z tohto zjavu omdlel. Jeho žena aj brat však neskôr potvrdili, že Mateu bol preč niekoľko hodín. Špekulovalo sa teda, že ho dve bytosti ho nakoniec ešte vzali na palubu svojej lode, avšak tieto odhady sa už nepotvrdili. 


Na rôznych miestach v okolí sa potom našli jasné kruhy, ktoré boli vypálené do trávy a pri ktorých boli namerané vysoké elektromagnetické hodnoty. Tieto kruhy istý muž potom vyfotografoval, avšak tieto fotky dnes nie sú k dispozícii. Pre Mateua však nastali časy vypočúvania a mnohých rozhovorov. Do prípadu sa zapojili spisovatelia a zberatelia paranormálnych udalostí, ako aj oficiálne orgány. Istý autor dokonca poznamenal, že Tivissa je región plný tajomných síl, ktorý priťahuje nielen vesmírne tvory, ale aj prízračné bytosti. Zdá sa dokonca, že Španielsko bolo v 60-tych rokoch stredobodom rôznych bizarných javov, o čom svedčia aj iné prípady.

Ešte v roku 1967 sa istá žena z Barcelony stretla s bytosťou podobnou "kaktusu", ktorá mala štyri končatiny, taktiež podobné chápadlám. Tie vraj v zemi zanechali hlboké ryhy. Iný prípad sa odohral dokonca ešte v roku 1961. Vodič kamiónu Arquimedes Sanchez a jeho nemenovaný kolega asi o jedenástej večer na izolovanej horskej ceste v regióne Vizcaya odrazu vo svetlách nákladiaku zazreli bizarnú bytosť, ktorá stála pri násype na opačnej strane vozovky. Sanchez okamžite dupol na brzdy, pričom obaja ostali v ohromení. Pozerala sa na nich totiž "chlpatá chobotnica", ako tvora muži neskôr opísali, ktorá bola vysoká asi meter a bola pokrytá "srsťou hrdzavej farby". Tvor mal pritom svietiace oči a štyri chápadlá, na ktorých nehybne stál. 

Táto scéna údajne trvala niekoľko minút, počas ktorých na seba dvaja muži a tvor nehybne pozerali. Sancheza však potom premohol strach a nakázal svojmu spolujazdcovi, aby zozadu vybral zbíjačku, ktorou by na bytosť zaútočil. Ten však odmietal z kamióna vystúpiť. Sanchez sa nakoniec rozhodol, že tvora zrazí nákladiakom. Zacúval teda a namieril si to rovno na chlpatú kreatúru. Tá zjavne nebola schopná vyštverať sa na strmý svah za ňou, a tak vraj opakovane skončila pritlačená na čelnej maske nákladiaku. Medzitým okolo prešiel iný kamión, avšak jeho vodič ani len nespomalil, a tak zjavne tvora nezbadal. Muži si potom tesne pred polnocou uvedomili, že viac toho spraviť nemôžu, keďže ani jeden nechcel vystúpiť. Z miesta potom odišli a Sanchez tento príbeh vyrozprával až oveľa neskôr, a tak sa už po tomto podivnom tvorovi od toho večera nenašlo nič. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára