7. apríla 2017

Zlovestný "Golden Eagle"

Americká kinematografia je plná štýlových áut, ktoré sú súčasťou kultúry ako mnohé iné veci. S filmami ako "The Car" alebo "Christine" sme sa taktiež zoznámili s rôznymi vražednými vozidlami, ktoré túžia po krvi svojich majiteľov a iných ľudí. Je však možné, že by bolo nejaké auto naozaj zlovestné? V prípade prekliateho športiaku Jamesa Deana to tak vskutku vyzeralo. Podobne je na tom aj prípad auta "Golden Eagle", ktoré niektorí považovali za "pekelný stroj".

Asi najznámejším príbehom o vražednou aute je román Stephena Kinga "Christine", ktorý bol prerobený v roku 1983 do úspešného filmu. Klasický Plymouth Fury z 50-tych rokov s menom Christine sa v príbehu dostáva do rúk teenagera, ktorý sa do auta doslova zamiluje, avšak Christine je tak trocha závistlivá a dáva sa na dráhu sériového vraha. Tento príbeh mnohých pobaví svojou originalitou či až absurdnosťou, no málokto vie, že "vražedných" áut bolo v histórii už viac. Jeden z najznámejších prípadov sa týkal auta s prezývkou "Golden Eagle", pričom šlo o Dodge 330 z roku 1964 v limitovanej edícii. Práve "Golden Eagle" mnohí kvôli jeho povesti považovali za strašidelné, dokonca až "najzlovestnejšie auto v Amerike".

"Golden Eagle" svoju dráhu začalo ako policajné auto v štáte Maine, avšak už behom krátkej služby zomreli traja strážnici, ktorí na ňom jazdili. Každý z nich pritom vraj najprv zabil svoju rodinu a potom sám seba. Už po týchto udalostiach malo auto temnú reputáciu, a tak sa ho policajný zbor chcel čím skôr zbaviť. Auto kúpili istí Allenovci, ktorí ho vraj pravidelne využívali niekoľko rokov bez nehody, až na jeden detail: keď s ním vyšli na diaľnicu, auto vraj samovoľne otváralo počas jazdy dvere. Neskoršie vlastníctvo "Golden Eagle" presne známe nie je, no vraví sa, že počas ďalších rokov zabilo minimálne 14 ľudí. Viaceré deti, ktoré boli zrazené iným autom, vraj pristáli na kapote alebo pod kolesami "Golden Eagle". Už v 80-tych rokoch sa viaceré miestne kostoly zhodli, že auto má v sebe diabolské sily, čo však niektorí racionálni ľudia pokladali iba za povery. Nešťastiam však ešte nebol koniec.


Viacerí ľudia začali v 80-tych a 90-tych rokoch odstavené auto zámerne ničiť. Dvaja vodcovia týchto vandalských skupiniek však údajne neskôr zomreli pri dvoch odlišných nehodách, kedy vraj skončili pod kolesami kamiónov a prišli o hlavu. Postupne podľa historiek zomreli všetci, ktorí sa na ničení auta podieľali, z toho štyroch vraj trafil blesk. Iní veriaci, taktiež presvedčení o zlých silách auta, niektoré jeho časti odobrali a nechali ich na rôznych skládkach, aby sa ich nedalo nájsť. Najnovší incident sa stal v roku 2008, kedy sa jeden chlapec stavil, že sa auta len dotkne. Onedlho na to však chlapec zomrel aj s celou rodinou, pričom niektorí vravia, že šlo o požiar domu, iní zas, že rodinu i seba zabil sám chlapec.

Posledné správy hovoria o tom, že auto, alebo aspoň to, čo z neho ostalo, znova po rokoch vlastní Wendy Allen, ktorá odmieta tvrdenia o jeho zlých silách a považuje ich za povery. Wendy dokonca ľudí verejne požiadala, aby jej pomohli nájsť stratené časti auta, keďže "Golden Eagle" je v ich rodine už považovaný za tradíciu. Čo sa však dá zo spomínaných príbehov považovať za fakt a čo len za legendy? Je možné, že by jedno auto, či už priamo alebo nepriamo, spôsobilo toľko úmrtí?


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára