8. mája 2017

Mimozemský ľudoop v Oregone

Niekedy v roku 1965 sa istý nemenovaný mladý muž nachádzal sám doma neďaleko regiónu Madras v Oregone, ktorý je známy pre časté pozorovania legendárneho Bigfoota. Pokojný večer však odrazu narušil podivný rachot, ktorý sa ozval neďaleko domu. Vystrašený chlapec však nabral dosť odvahy a vyzrel von oknom, keď si všimol "UFO, ktoré sa znášalo na zem".

Chlapcovi hneď došlo, že podivný zvuk vydáva neznámy stroj, avšak skutočná hrôza ešte len mala prísť. Vo vchodových dverách, ktoré boli otvorené, sa odrazu zjavila veľká postava, ktorá zjavne prišla z paluby UFO, aj keď ju chlapec včas nezaregistroval. Neohrabane sa pohybujúci tvor zastal vo dverách a ticho si obzeral vydeseného svedka. Tvor podľa jeho slov "vyzeral ako ľudoop" a cez hruď mal upevnenú akúsi reťaz. Podobnosť so Star Wars čisto náhodná?


Obyvatelia severozápadu Spojených štátov sú doslova zvyknutí na stretnutia s neznámymi chlpatými ľudoopmi, ktorí sa zakrádajú hustými lesmi a snoria okolo obydlí ako zvedavé medvede. Výskyt týchto kryptidov sa však len málokedy spája s UFO a vesmírnymi návštevníkmi, a tak je tento prípad vzácne ojedinelý. Naviac, svedkovia, ktorí údajne videli Bigfoota, nikdy neopisovali, že by tento tvor na sebe mal nejaké iné predmety a doplnky okrem vlastného ochlpenia. Fakt, že mal tento ľudoop na sebe akúsi výstroj ako z filmov o Planéte opíc teda silne naznačuje, že šlo vskutku o vesmírneho cestovateľa, ktorý sa nápadne podobal na mýtického tvora zo Zeme. 

Našťastie pre svedka sa však tento ľudoop stratil rovnako náhle, ako prišiel. Chlapec však prirodzene po tomto stretnutí nemal chuť vyjsť von a obzrieť si "miesto činu". Posmelil sa až nasledujúceho rána, keď vyšiel na miesto, kde UFO predchádzajúceho dňa pristálo. V zemi následne našiel malé jamy, ktoré by potencionálne dokazovali pravdivosť jeho výpovede, avšak ak aj existovali nejaké fotografie alebo nákresy, zjavne sa už stratili kdesi v histórii. Niektorí odborníci na UFO aj kryptozoológiu nepochybujú, že medzi mimozemskými bytosťami a Bigfootom či Bigfootmi je istá spojitosť. Niektorí si myslia, že mimozemšťania využívajú týchto ľudoopov na skúmanie či dokonca rôzne "výzvedné misie". Iní zas prezentujú teórie o tom, že mýtickí ľudoopovia sú v podstate (asi ako Chupacabra) iba nejakými domácimi zvieratkami mimozemšťanov a Zem im slúži ako prirodzený "výbeh". Tí, ktorí sa však radšej držia pri zemi, preferujú názor, že kryptidy a UFO nemajú nič spoločné, ale ktovie?


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára