22. mája 2017

Tvor z Moralesu

12. februára 1965 sa 19-ročný lovec Francisco Estrada Acosta vybral na rieku Satiago v Mexiku, kde sa stretol s bytosťou tak podivnou, že chlapca vystrašila takmer na smrť. Tvor, ktorý vyzeral ako "vesmírny obojživelník", dodnes patrí medzi bytosti, ktoré je ťažké zaradiť, či už medzi neznáme kryptidy alebo niečo z paluby UFO.

Podľa autora menom Luis Ramirez Reyes, ktorý prípad vo svojej knihe "Contacto: México: Historia del Fenómeno OVNIA" rozoberal, sa Acosta vybral do baníckej oblasti pri osade Morales na lov nejakých menších zvierat. Chlapec šiel po prúde rieky Santiago až k ohrade San Jose, kde hľadal vhodné kamene do svojho praku. Pri práci ho však vyrušila mohutná postava, ktorá sa nad neho odrazu sklonila. Acosta zdvihol hlavu a v momente si uvedomil, že tvor, ktorý naňho hľadí, nie je ani zďaleka ľudskou bytosťou. Podľa jeho slov bol tvor "vysoký, s širokou oválnou hlavou, veľkými svetielkujúcimi očami červenej farby a veľkými ústami podobnými žabe".

Ohromený svedok sa ešte nestihol spamätať zo šoku, keď sa k nemu zrazu natiahla končatina, ktorá ani nebola rukou. Bytosť mala miesto dlane akúsi plutvu, ktorou sa dotkla chlapcovej ruky. Acosta neskôr opisoval kožu tvora ako "chladnú a šupinatú", skoro ako dotyk nejakého plaza. Svedok sa prirodzene v panike netvorovi okamžite vytrhol a v panike utekal z miesta činu ako o život. Pri úteku sa ešte stihol otočiť a na svoje zdesenie si všimol, ako sa z chrbta tvora vysúva pár blanitých "krídel". Chlapec však už nemal najmenšiu chuť zisťovať, či sa bytosť naozaj vie vzniesť do vzduchu, a tak celú cestu do bezpečia domova utekal.

Ako už vieme z mnohých prípadov pristátia UFO a stretnutí s mimozemskými tvormi z Mexika, ktoré sú každým rokom časté, rozmanitosť týchto bizarných návštevníkov môže byť naozaj udivujúca. Prípad Acostu však nepredstavuje kompletný prípad UFO, keďže svedok nevidel žiadne neobvyklé stroje ani "lietajúce taniere". Pri takýchto prípadoch tiež svedkovia zbadajú aspoň na údajných mimozemšťanoch akúsi techniku a neznáme nástroje, čo však v tomto prípade absentovalo. Tvor podľa šupinatej kože a "žabieho" vzhľadu skôr pripomínal žabích tvorov z Lovelandu alebo Jašterieho muža z USA, čomu však už neodpovedajú "krídla". Podľa absencie UFO by sa teda tento tvor dal skôr zaradiť k neznámym "mutantom", a tak ho radšej budeme považovať za súčasť kryptozoologických kruhov. Viac informácií sa samozrejme v tomto prípade neobjavilo, a tak je pôvod odpudivého tvora dodnes neznámy.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára