7. júna 2017

Slávne fotografie: duchovia a prízraky, 4. časť

V histórii nadprirodzených javov sa okrem nespočetných príbehov a výpovedí svedkov často objavujú i rôzne dôkazy, ktoré tieto príbehy podporujú. Fotografií, ktoré zachytávajú paranormálne javy, je mnoho, no veľa z nich je falošných či upravených, čo často znižuje vierohodnosť týchto neznámych javov. Existujú však i také, ktoré sú stále považované za autentické a presviedčajú nás o tom, že "tam vonku" skutočne niečo je. Niečo, čo je stále za hranicami našej reality.


Tienistá postava v podkroví

Istý Damien, ktorý pracuje v reštaurácii, zachytil svojím fotoaparátom či mobilom v podkroví podivný tieň, ktorý jasne pripomína postavu. Reštaurácia pritom niekedy slúžila ako sídlo aj divadlo a viacerí pracovníci už počas rokov zažili nejaké nevysvetliteľné javy, a tak bol Damien takto presvedčený, že o týchto tvrdeniach konečne získal dôkaz.


_____________________________________________

Strašidelné uličky Edinburghu

Mary King's Close predstavuje uzavretú štvrť Edinburghu, ktorá má už dlho reputáciu strašidelného miesta. Mnoho turistov, ktorí tade prechádzajú počas zájazdov, sa stretne s neobvyklými javmi a niektorým sa ich podarí aj vyfotografovať. To sa v roku 2009 podarilo jednej turistke, keď v slepej uličke vo dverách zachytila neznámu postavu, ktorá pozerá spoza rohu smerom k skupine návštevníkov. V tom čase sa podľa jej slov vpredu už nenachádzal nikto, a tak najskôr nejde o člena skupiny ani sprievodcu.


_____________________________________________

Skrčená postava na pláži

Neobvyklú fotografiu z rodinného albumu na internete zverejnil Col Foster. Svokor jeho bratranca bol s manželkou (na fotke) v Nemecku, kde si prezerali krajinu a zašli aj na pláž. Po vyvolaní sa však neskôr na jednej fotografii v pozadí objavila neznáma čupiaca postava, pričom svedkovia si boli istí, že v ich okolí sa vtedy nenachádzal nikto, keďže bolo chladné počasie a okolie bolo pusté.


_____________________________________________

Démon na cintoríne

Túto fotografiu spravili amatérski lovci duchov zrejme kdesi v USA. Na obrázku je za jedným hrobom jasne vidieť akýsi malý tieň s výraznými špicatými "rohami", ktorý tam nemá čo robiť. Po návrate z cintorína sa autorke fotky údajne doma taktiež diali podivné veci. Nie je však zrejmé, či sa jedná len o tieň iného objektu alebo optickú ilúziu.


_____________________________________________

Duch v kresle

Muž, ktorý spravil nasledujúcu fotografiu, žil koncom 70-tych rokov v dome, kde sa predtým zabil jeho známy. V roku 1979 teda vyfotil svoju ženu, ktorá hrala na basgitaru, avšak v kresle sa po vyvolaní zjavila hmlistá sediaca postava. Svedok veril, že ide o jeho mŕtveho kamaráta a tvrdil, že následne sa v dome začali diať zvláštne veci, až sa nakoniec s manželkou museli vysťahovať.


_____________________________________________

Nadmerne veľký duch

Istá žena spravila túto fotografiu na výlete vo väznici Old Newgate Prison v Connecticute. V treťom okne budovy sa však objavila nadmerne veľká postava dievčaťa, ktoré vyzerá veľmi mlado. Budova pritom slúžila ako stanovisko dozorcov a vstup do nej bol návštevníkom zakázaný. Kto je teda dievča v okne a prečo vyzerá, ako keby bola akousi zväčšeninou dieťaťa?


_____________________________________________

Prízraky na Mount Guildford

Amatérsky fotograf Mark Baker raz fotografoval na kopci Mount Guildford v Anglicku, no na fotkách sa objavilo viac nejasných anomálií. Na niektorých fotografiách sa totiž v hmle objavujú rozmazané tvary podobné ľudským postavám. Dôveryhodnosť v tomto prípade zvyšuje aj to, že na kopci sa v minulosti odohrávali verejné popravy.


_____________________________________________

Sliedič za oknom

Istý John so svojou rodinou slávil roku 2011 Vianoce a popri tom fotografoval svoje deti. Na jednej fotke sa však sa chlapcom objavili zvláštne svetelné anomálie, ktoré svedok opisoval ako "anjelov", avšak zarážajúca bola aj tvár, ktorá sa na tej istej fotografii zjavila za oknom vonku. Nikto z prítomných však tvár nespoznal, a tak sa nevie, či išlo o skutočnú osobu alebo o ducha.


_____________________________________________

Anomália v Matfen Hall

Autorka tejto fotografie Rebecca vyfotila mobilom skupinku ľudí v dome Matfel Hall v Británii. Jej známej však na fotografii z tela vychádza nejaká neznáma anomália, vzdialene pripomínajúca tenkú ruku alebo konár. Vec však príliš nevyzerá ako ruka jednej zo žien, pretože je ohnutá v neprirodzenom uhle.


_____________________________________________

Bytosť prechádzajúca oknom

V jednom nemenovanom starom sanatóriu sa mužovi menom Jeff podarilo vyfotografovať nejasnú bytosť, ktorá prechádza oknom. Postava je na prvý pohľad zahalená plášťom a vyzerá, ako by sa vykláňala von alebo rovno vylietavala z okna. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára