21. júla 2017

Únos do iného sveta

Jeden marcový piatok roku 1978 pracoval 16-ročný Luis Carlos Serra v džungli neďaleko dediny Penalva v brazílskom štáte Maranhão. Odrazu však kdesi nad stromami začul neobvyklý zvuk podobný siréne, ktorý ho znepokojil. Keď sa chlapec pozrel hore, nad palmami zbadal svetlo, ktoré bolo také silné, že sa naň nemohol pozerať. Jeho telo následne ovládla neznáma sila, ktorá ho paralyzovala a nedala mu už možnosť úniku.

Luis spadol na zem a nebol schopný ani len kričať. O krátku chvíľu sa už chlapec v horizontálnej polohe začal pomaly vznášať smerom k svetlu. Všimol si, že je vťahovaný do oválneho objektu, ktorý mal na vrchu kupolu. Objekt mal po obvode tri okná, pričom jedno z nich bolo otvorené práve pre neho. Keď pomaly dosadol na podlahu vnútri, všimol si tri malé bytosti, ktoré mali na výšku asi meter, na sebe akési metalické obleky a na hlavách priezory alebo masky. Bytosti sa medzi sebou rozprávali podivným jazykom, ktorý chlapec vôbec nepoznal. Zvláštne však bolo, že bytosti chlapca ignorovali a zaoberali sa niečím iným, až kým sa na na jeho zdesenie stroj nezačal hýbať. Luis nevedel posúdiť, koľko asi cesta trvala, no plavidlo sa v istý moment odrazu zastavilo.

Jeho stále paralyzované telo bolo potom vynesené von zo stroja a uložené na akúsi plochú skalu. Tam sa však prípad oproti iným mimozemským únosom stáva značne zaujímavým. Luis totiž teraz na vlastné oči videl iný, úplne neznámy svet. "Vzali ma do podivnej krajiny, kde neboli stromy, iba vysoká tráva. Bolo to zvláštne miesto, ktoré som nepoznával. Vyzeralo to ako nejaké pole, avšak bez okrajov a bez vtákov. Tráva mala na výšku asi meter. Nevidel som žiadne budovy alebo domy, nevidel som oblohu alebo hviezdy, všetko bolo veľmi tmavé. Bol som stále paralyzovaný, na čo ku mne prišli tie tri bytosti a vložili mi do nosa nejakú hadičku. Nebolelo to. Potom mi do úst dali priehľadnú guľu, z ktorej mi dole hrdlom stiekla nejaké tekutina. Potom som zaspal a nič som si nepamätal."

Keď sa Luis znova dostal k sebe, bol späť v džungli, ležiac pod hustými kríkmi. Od piatku, kedy zmizol, však ubehli už tri dni. Jeho telo bolo značne ubolené a chlapec sa nedokázal takmer vôbec hýbať, a tak začal kričať. Po nejakej chvíli ho našiel rybár, ktorý lovil neďaleko a začul chlapcove výkriky bolesti. Muž sa ho pýtal viacero otázok a snažil sa mu pomôcť vstať, no Luis bol v zlom stave a v akejsi katalepsii a nedokázal rozprávať ani chodiť. Zdesený rybár si potom všimol, že jeho ústa sú plné krvi, a tak ho doniesol do dediny. V miestnej nemocnici sa lekári snažili chlapca vyšetriť, no jeho telo bolo úplne stuhnuté a neprejavovalo žiadne reflexy, ani keď doň bodali ihlami. Štyri stoličky v jeho ústach chýbali a vyzeralo to, že boli vylomené. Personál bol zmätený, pretože chlapec nemal žiadne modriny či škrabance a jeho vlasy boli spálené.

O 48 hodín chlapca previezli do väčšej nemocnice, kde už naňho čakal profesionálny personál. V tom čase sa už Luis zotavoval, no stále toho nenahovoril veľa. Neprejavoval však žiadne známky dehydrovania ani podvyživenia, aj keď bol nezvestný niekoľko dní. Následne ho vyšetrovali aj viacerí psychológovia a neurológovia, avšak nikto z nich nevedel dospieť k záveru, čo sa asi chlapcovi prihodilo. O nejakú dobu sa už Luis zotavil a vyrozprával svoj neuveriteľný príbeh autoritám aj iným vyšetrovateľom. Jeho príbeh o niekoľko rokov detailne spísal americký ufológ Bob Pratt, ktorý sa s ním stretol. Luis si všetko živo pamätal aj po dlhšej dobe a na svojej výpovedi nikdy nezmenil ani jeden detail. Všetci prítomní vrátane lekárov a starostu taktiež potvrdili, že roku 1978 sa Luisovi naozaj prihodilo čosi nadmieru podivné.

Luis popisuje výšku bytostí, ktoré ho uniesli

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára