28. apríla 2019

"Manta-muž" v Santiago de Chile

V roku 2013 sa v hlavnom meste Čile objavil tvor tak podivný, že pripomínal skôr postavu z komiksov o superhrdinoch a iných podivných bytostiach. Viacero svedkov tvrdilo, že nad stromami v parku Bustamante videli tvora, ktorý napol pripomínal človeka a napol morského tvora známeho ako manta obrovská. Celá záležitosť sa nakoniec dostala aj do televízie a spôsobila značné rozrušenie v celej krajine.

29. septembra 2013 sa odrazu médiá v Čile dozvedeli o rozruchu, ktorý nastal v hlavnom meste. Prvé správy sa objavili asi o ôsmej večer, kedy muž menom Ignacio pre reláciu "La Red" verejne opísal stretnutie s tvorom, ktorý bol vysoký asi 180 centimetrov a pripomínal "lietajúcu mantu". Ignacio tvora dokonca načrtol priamo pred kamerami, pričom ho videl, ako vzlietol z jedného stromu a preletel na druhý. Bytosť vraj mala kožnaté článkované krídla, ktoré rozpätím odpovedali zhruba jej celej výške. Na hlavu svedok tiež nakreslil niečo ako ostne alebo vlasy, no neuviedol žiadne rysy tváre. Popis tohto bizarného tvora tak pripomínal mnohé iné stretnutia z celého sveta, kedy svedkovia videli lietajúcich humanoidov, v tomto prípade s blanitými krídlami podobnými netopierom.

Ignaciova výpoveď sa hneď na to stretla s výsmechom a pochybami, no to nemalo trvať dlho. Krátko na to sa totiž objavilo viacero svedkov, ktorí odprisahali, že videli tú istú kreatúru. Žena menom Sylvia vraj tiež videla toho istého, alebo podobného tvora v hornatej obci Los Barrenchea. Spomínané správy stačili na to, aby obyvateľom v okolí parku Bustamante nahnali poriadny strach, no príbeh sa stáva ešte znepokojivejším. Na internete bol potom zverejnený e-mail od neznámeho svedka, ktorý so svojou ženou údajne zažil stretnutie trocha iného druhu:

"Moja žena a ja sme tohto tvora zazreli v jednej veži kostola San Francisco v Santa Isabel, a vyzeralo to, že žerie nejaké zviera podobné psovi. Myslím, že keď by ste vežu prehľadali, našli by ste zvyšky zvieraťa. Okrem našej výpovede vám však nanešťastie nemôžem poskytnúť iný dôkaz."


Je potrebné spomenúť, že Čile bolo počas mnohých rokov miestom neobvyklých stretnutí s rôznymi lietajúcimi bytosťami neznámeho pôvodu. Napríklad obyvatelia obce Peñaloén v minulosti prichádzali s podobnými správami, a mesto Juanita Aguirre bolo v 80-tych rokoch doslova obliehané skupinou "vtáčích mužov", ktorí mesto dlhšiu dobu terorizovali. Známy bol tiež prípad lietajúcich oblúd so psími tvárami, ktoré napadli Carlosa de la Torre s celou rodinou počas ich výletu, a zanechali na nich psychickú traumu, no o tom možno inokedy.

Čím však sú tieto lietajúce kreatúry, ktoré sa tak často objavujú v Čile a v celej Južnej Amerike? Niektorí sa domnievajú, že ide o istý druh pterodaktyla, ktorí dodnes prežil. Nikto zo svedkov však tieto tvory k pterodaktylovi neprirovnal, čo je zvláštne. Spomínaný program, kde sa správy o Manta-mužovi objavili, tiež zverejnil rôzne zábery nejakého lietajúceho tvora, no nie je jasné, či ide o reálne videá svedkov, alebo len o dramatizáciu. Kde sa potom tento tvor podel však už ostáva nezodpovedané.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára