18. októbra 2019

Korčuliarky v Central Parku

Kedysi v 19. storočí žili v New Yorku sestry Janet a Rosetta Van Der Voort, ktoré bývali so svojím bohatým a veľmi protektívnym otcom. Jednou z ich obľúbených aktivít, ktoré im otec povolil, bolo zimné korčuľovanie sa na rybníku na 59th Street v Central Parku. Aj dávno po ich smrti však viacerí svedkovia tvrdia, že sestry je niekedy možné vidieť pri ich obľúbenej činnosti, a to aj mimo zimných mesiacov.

Otec oboch sestier ich von púšťal prevažne v doprovode iných, no korčuľovanie sa v Central Parku bola výnimka. Miesto bolo často plné ľudí, ktorí si tam taktiež prišli užiť zimu a oddávať sa obľúbenému športu. Park sa taktiež nachádzal blízko ich domova, a tak sa ich otec až tak neobával. Sestry si vďake týmto podmienkam medzi sebou vytvorili silné puto, pričom dokonca spolu odmietali akýchkoľvek nápadníkov. V roku 1880 nakoniec obe umreli slobodné v rozmedzí niekoľkých mesiacov. O niekoľko rokov neskôr, najmä počas prvej svetovej vojny, však ľudia na tomto rybníku začali vídať neobvyklý zjav.

Nielen počas zimy, no aj počas letných mesiacov ľudia viackrát pozorovali prízračné dámy, ako sa korčuľujú po hladine rybníka. Obe mali na sebe staromódne šaty so širokými sukňami, jedna červené, druhá fialové. Najpodivnejším je však fakt, že sestry sa pohybovali nad hladinou rybníka. Podľa legendy sa ich prízraky objavia hlavne vtedy, keď sú nablízku veľmi opatrní rodičia, čo značí spojenie s ich pozemským životom.

Jedným z najznámejších pozorovaní je výpoveď istého mladého páru. Tí sa tiež raz do parku vybrali korčuľovať, keď si mladý muž všimol sestry v ich starých šatách, ako sa nonšalantne premávajú po ľade a smejú sa. Myslel si najprv, že ide o nejaké natáčanie, no nikde v okolí neboli žiadne kamery. Všimol si tiež, že ostrie ich korčúľ sa vôbec nedotýka ľadu a že cez nich vidí ostatných ľudí v pozadí. V jednom momente zamierili sestry priamo na nich a vyzeralo to, že dôjde k zrážke, no ich postavy prešli priamo cez šokovaný párik. Obaja spadli a pritom pocítili mrazivý pocit, ktorý im prešiel cez telá. Keď sa obzreli, prízračné sestry sa na nich pobavene smiali a v momente zmizli. Toto stretnutie sa odohralo poobede, no pozrovania korčuliarok sa dejú viac po zotmení.


 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára