18. januára 2014

Hnojivo pre mimozemšťanov

V apríli 1964 sa 27-ročný farmár menom Gary Wilcox nachádzal na svojom pozemku s rozlohou 300 árov v doline Newark Valley a oral s traktorom pole. Všimol si však podivný objekt, ktorý sa nachádzal na kraji lesa, a vydal sa priamo k nemu. To však bol ešte len začiatok jedného z najpodivnejších stretnutí s mimozemskou inteligenciou.

Wilcox sa na svojom traktore priblížil k neznámemu objektu, o ktorom spočiatku predpokladal, že ide o palivovú nádrž alebo nejakú časť lietadla. Pri bližšom prieskume si všimol, že stroj sa vznáša niekoľko desiatok centimetrov nad zemou, no nevidel žiadne podporné nohy ani iné zariadenie, ktoré by objekt udržiavalo vo vzduchu. Stroj mal podľa Wilcoxa vajcovitý tvar, na dĺžku meral asi 6 metrov, na výšku 1,2 a na šírku asi 4,5 metra. Farmár uviedol, že na stroj zo zvedavosti zabúchal päsťou a dokonca doňho i kopol.

Objekt bol zjavne vyrobený z kovu, ktorý pripomínal hliník. Jeho povrch bol hladký a nenachádzali sa na ňom žiadne nity či spoje. Nevydával taktiež žiaden zvuk či teplo. Odrazu však spod stroja vyšli dve bytosti, ktoré boli vysoké asi 1,2 metra a držali akýsi kovový "podnos", na ktorom sa nachádzala ďatelina, korienky rastlín, hlina a listy. Bytosti boli odeté do akýchsi bielych či strieborných kombinéz, ktoré pokrývali celé ich telo a zakrývali i tvár. Wilcox tvrdil, že spočiatku bol vystrašený a nepovedal nič; myslel si totiž, že si z neho niekto robí srandu. Potom mu však jedna z bytostí povedala: "Nebuď vyľakaný, už sme sa rozprávali aj s inými ľuďmi."

Wilcox však tvrdil, že ich hlasy nezneli ako ľudské rozprávanie a nevedel rozlíšiť, či rozprávali po anglicky, no porozumel im. Následne sa ho opýtali, čo robí a na čo používa traktor a nanášač hnojiva. Vysvitlo, že bytosti sa zaujímajú o organické substancie, keďže pochádzajú z Marsu, kde je kamenistý povrch, na ktorom sa nedá nič vypestovať. Bytosti farmára údajne spovedali až dve hodiny, pričom sa dozvedel, že ho pozorujú už dlhšiu dobu. Potom sa ich spýtal, či by nemohol ísť s nimi, no jeho návrh zamietli, pretože mu vysvetlili, že ich atmosféra preňho nie je vhodná. Povedali tiež, že sa na Zemi vyhýbajú preľudneným oblastiam, pretože sú plné výfukových plynov, ktoré akýmsi spôsobom prekážajú ich stroju.

Bytosti sa hlavne zaujímali o to, akým spôsobom farmár využíva hnojivo. Ponúkol sa, že im prinesie jedno vrece, ktoré by si mohli so sebou zobrať, no marťania naňho zjavne nechceli čakať a tak sa len vrátili dnu do stroja. Objekt sa potom vzniesol, pričom vydával zvuk podobný voľnobehu auta, a stratil sa odlietajúc na sever. Neskôr toho istého dňa Wilcox vzal z farmy jedno vrece hnojiva a zaviezol sa späť na miesto stretnutia. Vrece nechal pri jednom strome, kde nedávno stál vesmírny stroj. Keď sa nasledujúceho rána na miesto znova vybral, vrece bolo preč.

Počas konverzácie malí mužíkovia Wilcoxovi oznámili, že kozmonauti John Glenn, Virgil Grissom a dvaja ďalší ruskí kozmonauti do roka zomrú, zjavne vplyvom vesmírnych elementov. John Glenn je síce i dnes stále nažive, no Grissom a ďalší dvaja skutočne umreli pri tragickej poruche Apolla 27. januára 1967. Ruský astronaut Vladimir M. Komarov zomrel, keď sa padák na jeho module pri návrate z kozmu neotvoril, pričom tento incident sa odohral 24. apríla 1967 – presne tri roky po Wilcoxovom stretnutí a predpovediach, ktoré obdržal. Wilcoxovým prípadom sa roku 1968 zaoberal psychiater Berthold E. Schwarz, ktorý farmára v jeho dome spovedal. Doktor Schwarz uviedol, že bol silne zaujatý farmárovou výchovou a inteligenciou, čo pokladal za dôkaz o jeho úprimnosti, poctivosti a presvedčení.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára