29. januára 2015

Ohnivý démon z Felixstowe

Jedného jesenného večera roku 1965 sa trojica mladých kamarátov vozila po anglickom meste Felixstowe. Jeden z nich sa však toho večera mal stretnúť s niečím nepozemským, čo mu malo spôsobiť nepríjemný zážitok a dokonca aj fyzickú ujmu na celý život.

Felixstowe predstavuje prístavné mesto v anglickom Suffolku a nachádza sa v ňom viacero zaujímavostí, no nie vždy takých, po ktorých by človek túžil. Trojica kamarátov, Geoffrey Maskey, Mavis Fordyce a Michael Johnson, sa 20. septembra 1965 vydala večer autom do ulíc Felixstowe a okolo pol desiatej mierila do Essexu. Na izolovanej Walton Avenue Maskey zastavil pozdĺž živého plota, zrejme s úmyslom trocha si od šoférovania odpočinúť. Chlapci boli zaujatí živou konverzáciou, keď Johnson odrazu bez slova vystúpil z auta a pobral sa do tmy pomedzi stromy. Ostatní dvaja to však považovali iba za jeho biologickú potrebu a tak sa neznepokojovali, no o malú chvíľu sa veci zmenili k podivnejšiemu.

Za vysokými kríkmi, ktoré sa tiahli popri lese, sa odrazu ozval ostrý šumivý zvuk, ktorý sa postupne zosilňoval. Maskey sa vyklonil z okna a pokúšal sa zdroj zvuku vypátrať, keď si všimol oválny objekt oranžovej farby, ktorý sa vznášal asi 30 metrov nad autom. Objekt podľa odhadu chlapcov meral na šírku necelé dva metre a žiaril tak jasne, že celé okolie ponoril do strašidelného oranžového jasu. UFO potom bez varovania prudko vyrazilo a zmizlo neďaleko za stromami. Obaja svedkovia na seba pozerali v nemom úžase, keď vtom si spomenuli, že ich kamarát je stále v lese – a teraz tam už zrejme nie je sám.

Chlapci s narastajúcimi obavami z auta začali vyvolávať Johnsona, no bez odozvy. Ani jeden z nich však nemal dosť odvahy, aby z auta vyšiel a vydal sa ho hľadať. O malú chvíľu sa však ich kamarát vypotácal z lesa s omámeným výrazom na tvári, a čo spočiatku Maskey považoval iba za žart, sa zmenilo, keď sa Johnson zvalil na zem rovno uprostred cesty. Obaja na to z auta vyskočili a išli svojmu kamarátovi pomôcť, no ten bol už v bezvedomí. Keď si uvedomili, že ho k sebe tak skoro neprivedú, rýchlo ho naložili do auta. Maskey sadol za volant a uháňal priamo do nemocnice vo Felixstowe.

V nemocnici sa onedlho Johnson prebral, no trpel stratou pamäte a nerozpoznal ani svojich priateľov. Doktori predbežne diagnostikovali, že Johnson utrpel silný šok. Všimli si tiež, že na zadnej strane krku mal podivné popáleniny a nad pravým uchom podliatinu. Vzhľadom na jeho stav usúdili, že by mal byť prepravený do väčšej nemocnice v meste Ipswitch, kde by sa oňho postarali lepšie. Nasledujúceho dňa Johnson už bol sám sebou a pri návšteve svojim dvom kamarátom povedal, čo sa mu prihodilo. Tvrdil, že vyšiel z auta preto, lebo ho k tomu viedla akási neznáma sila, ktorá mu prikázala ísť do lesa. Nevedel vraj, koľko ušiel, keď v lesoch stretol humanoidnú bytosť s veľkými šikmými očami, ktoré žiarili v tme. Spomenul si tiež, že bytosť bola celá pohltená oranžovými plameňmi, keď odrazu omdlel.

Od tohto momentu si chlapec nepamätal nič, až kým sa nezobudil nasledujúceho rána v nemocnici. Netreba snáď vravieť, že doktori, ktorí si tento bizarný zážitok vypočuli, boli skeptickí. Reportéri z Ipswitch Evening Star sa príbehu rýchlo chytili, no taktiež s istou dávkou nedôvery. Johnsonovi kamaráti však nemali pochýb – sami sa stali svedkami pozorovania oranžovo svietiaceho UFO a boli si istí, že toho večera do lesov pri Felixstowe zavítalo niečo nadprirodzené. Johnsonovi vzadu na krku ostali z desivého stretnutia permanentné spomienky v podobne jaziev. Mimozemská bytosť pohltená plameňmi, ktorú chlapec vraj videl, potom dostala prezývku "Ohnivý démon z Felixstowe".


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára