31. decembra 2018

Vesmírny strašiak v Čiang Rai

V roku 2005 sa v malej thajskej dedinke odohralo stretnutie s bytosťou, ktorá miestnych dedinčanov poriadne zmiatla. Nad ryžovým poľom sa totiž objavila lietajúca postava malého vzrastu s veľkými očami, ktorá zjavne nepochádzala z našej planéty.

V provincii Čiang Rai sa nachádza dedinka Huaj Nam Rak, v ktorej žije malá farmárska komunita. Ich jednoduchý život však 31. augusta 2005 narušilo niečo, čo si nikto nevedel vysvetliť. Jedným z prvých svedkov tejto udalosti sa stal 51-ročný Sawaeng Bunratchasa, ktorý tvora zazrel, keď šiel na bicykli popri poli niekedy medzi pol 8 a 8 ráno. Muž trval na tom, že bol kompletne triezvy a spočiatku si myslel, že ide o nejakého strašiaka, ktorý je poháňaný automaticky. Po bližšom prieskume si však svedok uvedomil, že sa pozerá na živú bytosť. Bunratchasa však dostal strach v momente, kedy sa naňho levitujúci mužíček pozrel svojimi veľkými krvavočervenými očami a zakýval pritom hlavou, celkom ako keby "žiadal o pomoc".

Bunratchasa sa teda z miesta rýchlo pobral preč a v dedine viacerým opísal, čo práve videl. Bytosť nemala ruky, jej telo bolo žltkastej farby a nohy boli krátke a špicaté. Na výšku mal tvor vraj necelý meter, no jeho hlava bola neprirodzene veľká, spolu s veľkými priľahlými ušami a očami. Najviac však na svojich susedov zapôsobil, keď im oznámil, že bytosť sa bez problémov vznáša vo vzduchu. Po tomto opise sa 35-ročný Sawaeng Boonyalak spolu s ďalšími dedinčanmi na miesto okamžite vybrali. Boonyalak neskôr bytosť opísal novinárom: "Mimozemšťan meral asi 70 centimetrov a bol žltej farby. Jeho hruď bola plochá, ústa veľmi malé. Hlavu mal hladkú, s veľkými ušami a očami."


Tvora však už asi o pol siedmej ako prvá zazrela žena menom Buapan Lawichai, a tak tam musel byť už skôr. Zhromaždení dedinčania potom bytosť sledovali približne hodinu, zatiaľ čo sa votrelec nerušene nad poľom vznášal ďalej. Niektorí svedkovia tvrdili, že môže ísť o akúsi automatickú bábku, pretože sa im zdalo, že sa tvor pohybuje akosi trhane či roboticky. Iní z dedinčanov zas verili, že išlo skôr o prízrak, ktorý prirovnali ku Casperovi. Dedinčan Kamma Pinsaimoon udalosť uzatvoril s tým, že "lietajúce dieťa" pozoroval asi do pol jedenástej, kedy sa bytosť "natiahla, stmavla do čierna a vyrazila na oblohu ako raketa". Iní vyhlásili, že bytosť zmizla v žiarivej guli, ktorá sa nad ňou na oblohe objavila.

Vyšetrovatelia následne zistili, že niektorí miestni len deň predtým videli, ako neďaleko spomínaného poľa spadlo z oblohy niečo horiace. Je teda možné, že šlo o mimozemšťana, ktorý pri dedine predtým havaroval na svojom UFO? Nikde sa však nenašli žiadne úlomky stroja či iné dôkazy. Netrvalo dlho a správy sa rozšírili po krajine. Na miesto sa každý deň hrnuli zvedavci, ktorí si tvrdenia chceli overiť. V okolitých provinciách dokonca niekto prišiel s historkou, že mimozemšťana sa podarilo odchytiť. Polícia tak musela davy krotiť a vyhlásila, že žiadne dôkazy okrem tvrdení a nákresov dedinčanov neexistujú. Problémom totiž bolo, že bytosť sa vznášala nad poľom a nezanechala na zemi žiadne stopy.

Príbeh nabral menší zvrat, keď sa istý Tongmuan Pochailoet z neďalekej dediny vyjadril, že nedávno našiel héliom naplnenú bábku, ktorú začal používať ako strašiaka na svojom poli. Dva dni pred blízkym stretnutím mu vraj búrka jeho unikátneho strašiaka odniesla, a tak sa zdalo, že prípad z Huaj Nam Rak je týmto vysvetlený. Problémom však bolo, že opis farmárovej bábky vôbec nepasoval na tvora, ktorého potom videli nad poľom. Héliový strašiak mal totiž ruky aj nohy, bol zeleno-oranžovej farby a na tvári mal viac rysov, mínus uši. Svedkovia taktiež potvrdili, že pohyby bytosti nemohli byť pohybmi neživého predmetu naplneného héliom. Predpokladá sa teda, že šlo o návštevu z vesmíru, ktorá samozrejme ostala nevysvetlená.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára