21. októbra 2019

Bonnybridge a Falkirkský trojuholník

Zdá sa, že niektoré miesta na svete sú doslova magnetom pre UFO a mimozemské návštevy. Okrem Nevady a iných oblastí v USA a Južnej Ameriky však existuje aj miesto v Škótsku, ktoré je dodnes známe ako Falkirkský trojuholník, pričom najaktívnejším miestom v oblasti je dedinka Bonnybridge, kde miestni už roky zažívajú výskyt UFO a iných podivných javov.

Táto oblasť v centrálnom Škótsku sa rozprostiera medzi mestami Bonnybridge, Stirling a Falkirk, aj keď jej hranice bývajú často len približné. Táto zóna predstavuje hlavne polia, farmy a bažiny, a na prvý pohľad na nej nie je nič výnimočné. Samotná dedina Bonnybridge je pritom označovaná ako "hlavné mesto UFO na svete". A nie je to vraj len tak, keďže len z dediny a blízkeho okolia pochádza zhruba 300 hlásení, pričom tam asi každý tretí obyvateľ hlásil pozorovania neobvyklých javov na oblohe. Pozorovania sú dokumentované už od 80-tych rokov minulého storočia, a často zahŕňajú aj dôveryhodných svedkov.

Jedným z prvých prípadov, ktoré pritiahli pozornosť širšieho okolia, sa týkal požiarnikov, ktorí jedného dňa hasili požiar. V jednom momente však do hasičského auta vletela červená svetelná guľa, ktorá potom vystrelila hore na oblohu. O chvíľu na to sa nad blízke jazero Loch Ellrig zniesla iná guľa, žiariaca silným jasom. Tieto javy pritom videlo mnoho svedkov, ktorí opísali presne to isté.

Ešte známejší prípad sa udial v roku 1992. Podnikateľ James Walker toho dňa cestoval domov z práce po ceste medzi Falkirk a Bonnybridge, keď si na oblohe všimol svetlá. Na chvíľu teda zastavil a pozoroval tento neobvyklý jav. Keď však v ceste chcel pokračovať, svetlá odrazu vytvorili tvar podobný hviezde a zniesli sa nižšie nad cestu, priamo pred udiveného Walkera. Ten znova zastavil a nevedel, čo robiť. O chvíľu však svetlá prudko vzlietli na oblohu a zmizli, a to úplne potichu. Po tomto incidente bola oblasť doslova zaplavená podobnými pozorovaniami. Ľudia vídali UFO na cestách mimo dediny, na oblohe a dokonca aj pristávať na golfovom ihrisku.

Známym bol aj prípad rodiny Sloggettovcov, ktorá sa v skorých ranných hodinách vybrala na prechádzku. Nad neďalekými bažinami však odrazu zbadali kruh tvorený viacerými svetlami. Už to ich znepokojilo, no keď chceli z miesta čím skôr odísť, jedno modré svetlo veľkosti futbalovej lopty im zablokovalo cestu. Následne pred nimi pristál stroj veľký ako dom, na ktorom sa otvorili akési posuvné dvere. Zvnútra sa pritom ozýval rachot podobný vrčaniu, na čo rodina vzala nohy na plecia. Keď sa po chvíli otočili, svetlá aj stroj zmizli.

Medzi rokmi 1992 a 1997 boli v oblasti zaznamenané stovky podobných hlásení a často ich sprevádzali aj videá a fotografie svedkov. Craig Malcolm z Bonnybridge údajne stihol vyhotoviť okolo 18 hodín záznamu týchto javov. Istá pani Bonnetti zas natočila akýsi čierny trojuholník, ktorý letel ponad záhradu jej susedov. Intenzita javov bola taká, že miestna obecná rada zaslala na ministerstvo obrany listy s tým, aby boli tieto úkazy prešetrené. Záujem médií o Bonnybridge bol v tej dobe na vrchole, no nešlo len o túto obec, ktorá bola v centre podivných javov.


Už v minulosti bola širšia oblasť centrálneho Škótska miestom nepozemských stretnutí. Jedným z najlepšie zdokumentovaných prípadov bolo aj stretnutie lesníka Roberta Taylora s UFO v roku 1979. Ďalším aktívnym miestom je aj cesta A70, ktorá leží naprieč Falkirkským trojuholníkom. V roku 1992 na nej Garry Wood a Colin Wright zažili niečo, čomu a hovorí chýbajúci čas. 2 hodiny ich života sa totiž niekam stratili, a muži netušili, čo sa im prihodilo. V hypnóze však vypovedali, že ich unieslo UFO, na čo sa ocitli na akejsi podzemnej základni, kde videli zamrznutých ľudí v akýchsi nádobách. Tam sa na nich vraj experimentovalo a potom boli prepúšťaní.

Banícka obec Gorebridge má taktiež svojich strašiakov. Z miestnej starej bane vraj jedného dňa vyletelo "zelené oko", ktoré prenasledovalo dvoch svedkov, ktorí v lesoch hľadali vianočný stromček. Prípadov pozorovania UFO bolo však v tej dobe viac a sústredili sa hlavne na starú baňu. Mesto Grangemouth sa taktiež týmto javom nevyhlo. V roku 1991 dvaja svedkovia videli svetlá, ktoré krúžili nad mostom. Objekt potom odletel nad futbalový štadión, no po chvíli sa vyrútil priamo nad hlavy prekvapených svedkov, vydávajúc bzukot.

Ďalšie miesta na zozname zahŕňali obec Larbert pri Bonnybridge, historickú kaplnku Rosslyn Chapel, či miesto s názvom Newton of Falkland. Práve na poslednom spomínanom mieste sa v roku 1996 odohralo pozorovanie bytostí podobných mravcom, ktorých komandovali vyššie biele bytosti. Nad nimi sa pritom vznášal tmavý trojuholníkový objekt s blikajúcimi svetlami. Aj napriek takýmto podivným správam to však vyzerá, že vláda tieto tvrdenia ignoruje alebo popiera. Čo sa teda v tejto oblasti deje? Ide o portál, ktorý slúži mimozemským návštevníkom ako vstupná brána nad oblohou Škótska? Isté však je, že oboha nad touto krajinou je stále aktívna a podobné javy sú hlásené dodnes, a zrejme budú hlásené aj naďalej.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára