28. januára 2013

Blízke stretnutie v Kelly

Termín "malí zelení mužíčkovia" sa k mimozemským bytostiam viaže už od prvých pozorovaní, no nech je zdroj tohto pomenovania akýkoľvek, otázke je: Videl v skutočnosti vôbec niekto malých zelených mužíčkov? Niektorí tvrdia, že áno. Z mnohých blízkych stretnutí je stretnutie v Kelly považované za jedno z najbizarnejších.

Táto nezvyčajná udalosť sa odohrala 21. augusta 1955 v malom mestečku Kelly v Christian County v americkom Kentucky. Mestečko sa nachádza blízko mesta Hopkinsville, a tak sa tento prípad označuje aj ako stretnutie v Kelly-Hopkinsville. Rodina Suttonovcov sa stala terčom neobvyklej návštevy z neznáma.

Suttonovci si roky žili ako typická vidiecka rodina, na čele s "Lucky" Suttonom, ako ho všetci poznali. Toho inkriminovaného večera bol u nich na návšteve priateľ Billy Ray Taylor. Billy sa večer vybral von z domu, aby sa šiel napiť zo studne, keďže rodina vo farmárskom dome nemala inštalované potrubie. Pri studni zahliadol, ako neďaleko po oblohe letí jasný svietiaci objekt a pomaly pristáva v rokline vzdialenej len niekoľko stovák metrov. Bežal rýchlo späť do domu a vzrušene všetkým povedal, čo práve videl, no ostatní ho len vysmiali a nechceli veriť jeho bláznivej historke.

Onedlho začali psi vonku robiť nadmerný hluk, a ako už bolo zvykom, Billy s Luckym schytili pušky s plánom "najprv strieľaj, potom sa pýtaj". Mužov hneď vo vchodových dverách zastavil pohľad na podivného tvora vysokého len 3-4 stopy, ktorý oproti nim kráčal s rukami nad hlavou, akoby sa vzdával. Tvor mal vraj "veľké oči, úzke ústa, veľké uši, krátke tenké nohy a dlhé ruky končiace sa pazúrmi".

Vydesení touto zelenou bytosťou, Billy vypálil so svojej pušky a Lucky taktiež zo svojej brokovnice. Obaja muži potvrdili, že nebola šanca aby sa z takej blízkosti netrafili, no tvor sa len prevalil dozadu a rýchlo odbehol s kvílením do kríkov. Krátko na to, čo sa muži vrátili do domu, sa však v okne zjavil ďalší zelený mužík. Znova naňho vystrelili, zanechajúc iba rozstrelenú okenicu. Vybehli teda von zistiť, či je tvor mŕtvy, no nenašli po ňom ani stopy. Obzerajúc sa navôkol si muži zrazu v šoku všimli, ako sa k nim zo strechy naťahuje tenká ruky s pazúrmi a snaží sa ich dotknúť. Znova vystrelili, no tvor len spadol na zem a zasa rýchlo odbehol medzi stromy. Vrátili sa teda opäť do domu a uvedomili si, že sú tvormi obkľúčení. Bytosti si z rodiny akoby robili srandu a objavovali sa stále v iných oknách. Neustála streľba sa však ukázala ako úplne neúčinná.

Po niekoľkých hodinách strachu sa nakoniec rodina rozhodla pre útek. Nasadli rýchlo do áut a namierili si to rovno na políciu v Hopkinsville. Dalo im prácu presvedčiť šerifa Russella Greenwella a ostatných policajtov, že si nerobia srandu, no nakoniec sa muži zákona rozhodli pre návštevu ich domu. Po príchode na farmu sa nenašlo jedinej stopy po malých tvoroch, no našlo sa mnoho vystrieľanej munície a dier po guľkách. Greenwell usúdil, že rodina je určite triezva a niečo ich muselo veľmi vydesiť. Niektorí obyvatelia Kelly tiež potvrdili, že počuli výstrely z farmy Suttonovcov a videli svetlá na oblohe.

Po bezvýslednej prehliadke nakoniec policajti z farmy odišli okolo druhej hodiny ráno. No krátko na to, čo odišli, sa malé tvory vrátili. Znova začali zvedavo nazerať do okien domu a výstrely zazneli znova, no zasa bez výsledku. Obliehanie trvalo niekoľko ďalších hodín, až kým pred úsvitom kreatúry nezmizli. Polícia bola presvedčená ráno zavolať vzdušné sily, no prieskum nepriniesol žiaden dôkaz. Rodina bola autoritami spovedaná ešte dlho po tom.

Samozrejme, čoskoro sa celá záležitosť objavila aj v miestnych novinách New Era. Verejnosť celý prípad považovala za výmysel, no na druhej strane zostáva mnoho nezodpovedaných otázok: Prečo by si rodina vymýšľala také bláznivé historky? Z príbehu nevyťažili žiadne peniaze a o publicitu nestáli. Prečo by zbytočne strieľali do svojho domu, keď im to prinieslo akurát finančné ťažkosti? Roky si rodina za príbehom pevne stála a nikdy sa nepodarilo dokázať, že by šlo o podvrh. I keď prípad znie veľmi neobvykle, mnoho expertov ho považuje za autentický.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára