28. januára 2013

Cesta A75

Cesta A75 sa nachádza na juhozápade Škótska a je považovaná za jednu z najnebezpečnejších ciest v krajine. O úseku medzi obcami Annan a Dumfries, merajúcom pätnásť kilometrov, sa vraví, že na ňom straší.



Strašenie
1957: Vodič nákladného auta zrazil na ceste dvojicu, ktorá sa držala za ruky, no keď vystúpil z auta, po dvojici nebolo ani jedinej stopy.

1962: Derek a Norman Fergusonovci šli po ceste A75 popri obci Kinmount okolo polnoci, keď sa na ich čelné sklo zrazu vyrútila veľká sliepka, no v momente nárazu zmizla. Následne na to naproti ich autu vybehla stará žena, mávajúc rukami. Bola prenasledovaná kričiacim mužom s dlhými vlasmi, ktorý mal pri sebe ďalšie zvieratá vrátane mačiek, divých psov, kozy či ďalších sliepok, ktoré zrazu naraz zmizli. Teplota náhle prudko poklesla a keď muži zastavili, auto sa začalo divoko kolísať. Derek vystúpil a kolísanie prestalo. Znova nasadol, na čo sa nakoniec zjavil prízrak nákladného auta s nábytkom, ktorý po priblížení rýchlo zmizol.

Sedemdesiate roky: Skupinka žien z obce Eastriggs zbadala podivný prízrak alebo bytosť na rovinke pri Kinmount.

1995: Garson a Monica Millerovci šli blízko obce Annan, keď si všimli, že im niekto stojí v ceste. Zbadali postavu muža v strednom veku, ktorý mal na hlave natiahnuté akési vreco a vo vystretých rukách držal čosi ako handru. Dvojica si myslela, že muža prešli autom, no keď vystúpili, po mužovi sa zľahla zem. Incident bol nahlásený aj na polícii v Annan.

1997: Donna Maxwell bola presvedčená, že zrazila muža, keď šla pozdĺž A75 popri obci Swordwellrig so svojimi dvomi deťmi. Zbadala, ako sa muž v tridsiatych rokoch hodil pod jej kolesá. Dupla na brzdy, nechtiac zavrela oči, no keď ich znovu otvorila, auto síce stálo, no po mužovi nebolo ani stopy. Zavolala políciu, pričom celá oblasť bola prehľadaná, no žiadnu osobu sa nájsť nepodarilo. Nehoda ostala neobjasnená.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára