28. januára 2013

Cesta Shades of Death

Shades of Death, skrátene nazývaná aj "Shades", je vidiecka cesta dlhá približne 11 kilometrov, nachádzajúca sa vo Warren County v New Jersey. Je známa predovšetkým svojim folklórom a miestnymi povesťami, ktoré do oblasti lákajú toľko návštevníkov, že miestni obyvatelia boli nútení zájsť tak ďaleko, že natreli olejom značku, ktorá označuje túto povestnú cestu, aby sa zamedzilo jej opätovnému ukradnutiu. Svoj netypický názov dostala pravdepodobne kvôli mnohým smrteľným nehodám, ktoré sa na nej stali, alebo vďaka malárii, ktorá sa často v tejto oblasti vyskytovala, čo dokazuje aj fakt, že v 19. storočí boli okolité močiare a bažiny vysušované.



Legendy
Na južnej polovici cesty sú stromy nahnuté tak, že dokonca i počas najjasnejších dní je v týchto miestach tieň. V minulosti často v tieňoch číhali banditi a lúpežníci a okrádali okoloidúcich, a často sa neštítili ani vraždy po tom, keď dostali čo chceli. Vraví sa, že miestni sa často vzopreli a banditov zlynčovali a ich telá potom vešali na stromy ako varovanie pre ďalších kriminálnikov.

V dvadsiatych a tridsiatych rokoch dvadsiateho storočia sa na ceste odohrali tri známe vraždy. Jedna zahŕňala okradnutie istého muža a jeho následné zabitie zdvihákom na auto, v druhom prípade žena odrezala hlavu svojmu manželovi a zakopala telo a hlavu na opačných stranách cesty, a posledný prípad sa týkal miestneho Billa Cumminsa, ktorý bol zastrelený a zakopaný do kaluže blata.

Močiar Bear Swamp v blízkosti cesty je tiež známy tým, že kedysi sa v jeho okolí často potulovali divé mačkovité šelmy a napádali cestovateľov.

Paranormálne javy
Jazero s prízračným názvom Ghost Lake dostalo svoje pomenovanie po tom, čo ho dvaja miestni muži umelo vytvorili a často vídavali podivnú hmlu alebo paru, ktorá ráno stúpala z jazera. Návštevníci často opisujú zvláštny jav: vždy keď v noci prídu k jazeru, stále je obloha nad ním úplne jasná, akoby bol stále iba podvečer. Mnohí tiež hlásili pozorovania duchov, zvlášť v opustenej chatke na druhej strane jazera.

Ulička Lenape Lane je nespevnenou dedinskou cestičkou tiahnucou sa cez jeden kilometer na východ od Shades of Death. Pri cestičke sa nachádza opustený statok, o ktorom návštevníci tvrdia, že v noci sa okolo neho vznáša hustá hmla, v ktorej vraj vidieť prízraky. Taktiež vravia o neprirodzene chladnom vzduchu a celkovo nepokojnom pocite v tejto lokalite. Ďalšia legenda vraví o bielom svietiacom orbe, ktorý sa zjavuje na konci cestičky a prenasleduje autá, a keď počas prenasledovania zmení farbu na červenú, tí čo ho uvidia, zomrú.

Niektoré legendy vravia o duchovi indiána, ktorý sa zjavuje ako jeleň na rôznych úsekoch cesty.

Jeden príbeh hovorí o moste, na ktorom vraj pod kolesami auta zomreli dve malé deti. Ak sa vraj niekto na most dostaví okolo polnoci s rozsvietenými diaľkovými svetlami a trikrát zatrúbi, prízraky mŕtvych detí sa zjavia pred autom. Tento príbeh sa však viaže k mostu na ceste Old Mine Road, ktorá leží v blízkosti Shades of Death.

V deväťdesiatych rokoch sa v časopise Weird NJ zjavil článok o stovkách polaroidových fotografií, ktoré boli nájdené dvomi anonymnými osobami v lesoch pri ceste. Na fotografiách boli často znepokojujúce rozmazané obrazy, zobrazujúce prepínanie televízie, či neznáme ženy ležiace na akýchsi kovových povrchoch so zvláštnymi výrazmi tváre. Polícia dokonca rozbehla pátranie po pôvode fotografií, no na prípad sa rýchlo zabudlo.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára