6. februára 2013

Les Hoia-Baciu

Neďaleko mesta Cluj-Napoca na severozápade Rumunska leží jedna z najzáhadnejších oblastí krajiny. V lese Hoia-Baciu sa počas rokov udialo viacero paranormálnych udalostí, a tak si toto slávne miesto získalo prezývku "Bermudský Trojuholník Transylvánie." Vraví sa, že les dostal meno po pastierovi, ktorý sa v oblasti záhadne stratil spolu so svojimi dvesto ovcami.


Miesto sa do povedomia širšej verejnosti dostalo roku 1968, keď vojenský technik Emil Barnea vyfotografoval zvláštny kotúčový objekt nad lesom. Medzi miestnymi však príbehy kolujú odjakživa. Väčšina z nich sa lesu vyhýba a považuje ho za prekliate a zlé miesto. Viacerí ľudia, ktorí do lesa vstúpili, hovorili o zvláštnych zvukoch, ktoré akoby prichádzali z iného sveta. Taktiež cítili nevoľnosť, úzkosť a mali bolesti hlavy, a niektorí boli dokonca nevysvetliteľne poškriabaní alebo popálení.

Les má odjakživa povesť nadprirodzeného miesta. Medzi najznámejšie úkazy patria pozorovania svetelných orbov, ozveny hlasov, smiech, prízraky a útoky odnikiaľ. V sedemdesiatych rokoch bolo taktiež v oblasti často pozorované UFO a záhadné svetlá. Svedkovia sa často cítia nesvoji a myslia si, že ich niekto neustále pozoruje. Javy do lesa prilákali aj biológa Alexandru Sifta, ktorý chcel preskúmať príbehy, ktoré o mieste kolujú. Pravidelne navštevoval les a všímal si, že ho medzi stromami sprevádzajú podivné tiene. Nenechal sa však zastrašiť a úkazy začal fotografovať. Po vyvolaní fotografií si okrem typických javov, ktoré vídal, všimol aj iné fenomény, ktoré boli voľným okom neviditeľné. Na fotkách sa objavovali aj zvláštne svetlá a postavy.

18. augusta 1968 sa 45-ročný vojenský technik Emil Barnea aj napriek varovaniam miestnych rozhodol do lesa vybrať spolu s priateľkou a dvoma rodinnými priateľmi. Okolo jednej poobede, keď Barnea zbieral drevo na oheň, si ostatní všimli niečo neobvyklé. Keď sa Barnea pozrel na les, zbadal nad stromami zvláštny objekt, ktorý nevydával žiaden zvuk. Potom objekt začal žiariť a predvádzať akési vzdušné manévre. Barnea ho medzitým stihol vyfotiť. Po vyvolaní boli fotky považované za jedny z najjasnejších fotografií UFO v Rumunsku a celkovo vo svete.

Les Hoia-Baciu je stále považovaný za fascinujúce a podivné miesto hlavne vďaka fenoménom ako sú zvláštne fyzické pocity, nočné svetlá, prízračné postavy či hlasy. Mnohí experti na paranormálne javy z Francúzska, USA alebo Maďarska v lese tieto podivné úkazy aj zaznamenali.

Fotografia Emila Barnea
 

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára