7. februára 2013

Osudná stávka Jamesa Worsona

James Burne Worson bol obuvník žijúci v meste Leamington v grófstve Warwickshire v Anglicku. Jeho priatelia a rodina boli znudení tým, že o sebe Worson prehlasuje, že je veľmi dobrý bežec na dlhé vzdialenosti. Tretieho septembra 1873 sa dvaja jeho priatelia rozhodli, že mu dajú možnosť dokázať jeho údajné schopnosti.

Barham Wise, obchodník s textilom, a Hamerson Burns, ktorý sa živil ako fotograf, sa spolu s Worsonom po noci strávenej v krčme vracali domov. Worson sa znova začal chváliť, aký je dobrý bežec. Vyzvali ho teda, aby naraz prebehol vzdialenosť medzi mestami Leamington a Coventry, čo bolo okolo 40 míľ. Worson vo svojej pýche nechcel ostať zahanbený, a tak výzvu prijal. Wise a Burns ho pri behu nasledovali pár metrov za ním na voze ťahanom koňmi. Worson prvých pár míľ zvládol bez problémov a popri tom sa posilnený alkoholom s priateľmi veselo rozprával a vtipkoval. Po niekoľkých míľach svojho roztopašného správania sa Worson zrazu na kamenistej ceste potkol a krátko vykríkol, no na zem už nedopadol.

Wise a Burns si vydesene uvedomili, že po ich priateľovi sa zľahla zem. Po krátkom hľadaní sa zmätení vrátili do mesta Leamington a udalosť oznámili miestnemu strážnikovi. Najprv boli zatknutí za opilosť, no keď vysvitlo, že sú už v podstate triezvi, nenašiel sa žiaden motív, prečo by muži svojmu priateľovi ubližovali. Obaja sa teda neskôr na miesto spolu s nejakými dobrovoľníkmi vrátili a ešte dlho prehľadávali okolité lesy a lúky. Niekoľko nasledujúcich dní pátrania neprinieslo vôbec nič. Telo Jamesa Worsona sa nikdy nenašlo a nikdy sa nevysvetlilo, kde sa muž mohol stratiť. Prešiel Worson do inej dimenzie? Bol náhle unesený mimozemskou civilizáciou? Či bol dokonca z inej časovej éry a pri páde sa len vrátil späť? Výskumník a spisovateľ Maximilian Hern poskytol teóriu o tzv. "prázdnych miestach vesmírneho éteru." Hern tvrdí, že tieto miesta sa otvoria len na chvíľu, a behom nej pohltia všetko, čo nimi prejde. Touto podivnou teóriou by sa však mohlo vysvetliť mnoho iných záhadných zmiznutí, ku ktorým na svete dochádza. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára