16. februára 2013

Záhada lesa Clapham Wood

S lesom Clapham Wood v Západnom Walese v Anglicku sa spája viacero nevysvetliteľných javov a podivných príbehov. Oblasť si už dokonca v miestnom folklóre a kultúre vyslúžila svoje miesto. V lese svedkovia vídavajú podivné veci a pociťujú nevysvetliteľné pocity, a niekedy sa stáva, že domáce zvieratá sa v oblasti stratia alebo ochorejú. V lese sa odohralo aj niekoľko úmrtí.



Od šesťdesiatych rokov bolo v oblasti viackrát videné UFO, ľudia pociťujú zvláštne pocity nevoľnosti, cítia dotyky a postrkovanie od neviditeľných síl, a niekedy sa v lese znenazdajky zjavuje podivná sivá hmla. Niektorí svedkovia zažívajú silný pocit toho, že ich niekto sleduje. Výskum v oblasti zaznamenal zvýšenú hladinu radiácie, čo je netypické vzhľadom na to, že les stojí na kriedovej pôde, ktorá obsahuje iba málo rádioaktivity. Roku 1975 sa v lese stratilo viacero domácich psov. Dva psy vraj zmizli bez stopy, no neskôr sa vrátili, trpiac akousi neznámou chorobou.

V lese alebo v okolí lesa sa taktiež odohrali štyri úmrtia, ktoré prispeli k reputácii miesta. V júni 1972 v lese počas turistickej prechádzky zmizol policajný dôstojník Peter Goldsmith. Jeho telo bolo nájdené až o 6 mesiacov neskôr. Druhá smrť sa týkala Leona Fostera, ktorého telo bolo objavené roku 1975 po tom, čo bol pohrešovaný tri týždne. V treťom prípade šlo o farára Harryho Neila Snellinga, ktorý bol pohrešovaný od októbra 1978 a jeho telo našli až o tri roky. Koroneri vo všetkých troch prípadoch ponechali otvorený záver. Roku 1981 zmizla 37-ročná bezdomovkyňa Jillian Matthews, ktorú neskôr našli znásilnenú a uškrtenú. Z vraždy však nebol nikto obvinený. V knihe The Demonic Connection z roku 1987 sa píše, že v oblasti pôsobí satanistický kult zvaný Friends of Hectate. Ten vraj rituálne zabíja psy a iné zvieratá, no správy o jeho existencii neboli dôkladne overené ani potvrdené.


 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára