15. apríla 2013

Príliš podivné náhody, 2. časť

Svet je plný udivujúcich náhod a synchrónnych udalostí, ktoré vzdorujú akémukoľvek logickému vysvetleniu. Sú tieto úžasné príbehy iba obyčajnými náhodami, alebo ide o zásah osudu?


Keď pršia deti
Muž menom Joseph Figlock z Detroitu sa kedysi v 30. rokoch stal náhodným hrdinom. Keď šiel jedného dňa po ulici, z okna nad ním vypadlo dieťa, ktoré patrilo akejsi mladej nedbalej matke. Dieťa pristálo priamo na Figlocka a akoby zázrakom sa nikomu nič nestalo. Šťastná náhoda, hovorilo sa. No približne o rok neskôr vypadlo to isté dieťa z toho istého okna na úbohého a nič netušiaceho muža menom Joseph Figlock znova, keď šiel po tej istej ulici. Obaja znova príhodu prežili.


Hotelové nálezy na výmenu
Roku 1953 bol reportér menom Irv Krupcinet v Londýne pri príležitosti korunovácie Alžbety II. V jednej zásuvke vo svojej hotelovej izbe našiel nejaké veci, ktoré podľa štítku patrili istému Harrymu Hanninovi. Basketbalista Harry Hannin bol však Krupcinetovým dobrým priateľom. To však ešte nebolo všetko. O dva dni neskôr, ešte než to Krupcinet stihol Hanninovi povedať, obdržal reportér od Hannina list. V liste Hannin písal, že vo svojej izbe v hoteli v Paríži našiel v zásuvke košeľu – s Krupcinetovým menom.


Podpis pána Brysona
Kedysi v 50. rokoch sa pán George D. Bryson vybral na obchodnú cestu. Zastavil sa v hoteli Brown Hotel v Louisville v Kentucky. Po podpísaní sa do zoznamu hostí dostal kľúč od izby číslo 307 a spýtal sa ešte, či preňho nemajú žiadnu poštu. Pracovníčka za pultom našla akúsi obálku, ktorá bola adresovaná pánovi Georgeovi D. Brysonovi, ktorý býva na izbe 307. To by nebolo až tak zvláštne, no list bol pre predchádzajúceho hosťa izby 307, ktorý sa nevolal nijak inak ako George D. Bryson.


Dvojité životy dvojčiat
Takmer identické životy identických dvojčiat sú často naozaj udivujúce a nasledujúci príbeh je toho príkladom. Dvaja chlapci zo štátu Ohio boli už pri narodení oddelení a adoptovaní dvomi rozdielnymi rodinami. Netušiac o sebe navzájom, obaja chlapci dostali meno James. A tu sa zhody ešte len začínajú. Obaja mali záujem pracovať na strane zákona, obaja mali schopnosť mechanického kreslenia a ovládali tesárstvo. Obaja si vzali ženu menom Linda a mali synov, ktorí sa volali James Alan a James Allan. Dvojčatá sa takisto rozviedli so svojimi manželkami a vzali si ženy, ktoré sa volali Betty. Mali tiež psov, ktorí sa rovnako volali Toy. Po 40 rokoch odlúčenia sa nakoniec stretli, aby sa so svetom podelili o svoj neuveriteľný životný príbeh.


Guľka pomsty
Henry Ziegland si myslel, že sa vyhol osudu. Roku 1883 sa rozišiel so svojou priateľkou, ktorá v zúfalstve spáchala samovraždu. Jej brat bol z toho tak nazlostený, že Zieglanda prenasledoval a postrelil ho. V nádeji, že ho zabil, nakoniec obrátil zbraň proti sebe a zastrelil sa. No Ziegland nebol mŕtvy. Guľka sa v skutočnosti len otrela o jeho tvár a skončila v strome. Ziegland sa považoval za šťastlivca, no iba dovtedy, keď mu zišlo na um, že chce odstrániť strom, v ktorom stále bola uviaznutá guľka. Rozhodol sa k tomu použiť dynamit. Osud nakoniec zasiahol tak, že guľka po explózii trafila Zieglanda priamo do hlavy a usmrtila ho.


Smrť dvojčiat
John a Arthur Mowforth boli dvojčatá, ktoré od seba žili na vzdialenosť niečo cez 100 kilometrov. 22. mája 1975 obaja pocítili náhle bolesti na hrudi. Rodiny oboch mužov pritom navzájom nič netušili. Približne v rovnakom čase boli obaja odvezení do rôznych nemocníc a obaja krátko po prevoze zomreli na infarkt.

1. časť
3. časť
4. časť
5. časť

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára