10. júna 2013

Tajomstvo eskimáckej dediny

V novembri 1930 sa kanadský lovec kožušinovej zveri Joe Labelle vybral pešo do malej rybárskej dediny na brehu jazera Anjikuni v Kanade. Miestni pocestných lovcov vždy vítali s otvorenou náručou a tak bol Labelle, ktorého v dedine už poznali, spočiatku prekvapený, že tentokrát ho uvítalo iba strašidelné ticho.

Zdalo sa mu to zvláštne, keďže vedel, že v dedine žije okolo 2000 ľudí a vždy je v nej rušno. Tentokrát však na mieste nebolo ani živej duše. Labelle vošiel do každého domu a skladu s rybami, kde bolo všetko na svojom mieste. Nechýbali dokonca ani pušky, sane a kajaky. O chvíľu v diaľke zbadal svetlo z tancujúcich plameňov, no cítil, že vo vzduchu je čosi zlé. Nad ohňom našiel iba zadymený hrniec plný spečeného mäsa. Taktiež objavil nedokončené oblečenie, v ktorom stále boli ihly, a tak usúdil, že všetci odišli náhle a nečakane.

Ešte znepokojivejšie však bolo to, že z dediny neviedli žiadne ľudské stopy. Sedem psov bolo nájdených pod snehom, priviazaných a mŕtvych na následky vyhladovania. Našli sa taktiež vykopané hroby, v ktorých pôvodne boli predkovia miestnych obyvateľov. Ktokoľvek alebo čokoľvek unieslo všetkých miestnych, vzalo si to so sebou aj mŕtvych, i keď zem bola zmrznutá a tvrdá ako oceľ. Rozrušený Labelle sa ponáhľal k najbližšej telegrafnej stanici a všetko nahlásil jazdeckej polícii. Tí dorazili o hodinu neskôr a nad bizarným zjavom taktiež iba krútili hlavami. Veľká pátracia akcia, ktorá nasledovala, však nenašla ani jedného z nezvestných obyvateľov dediny. Vyšetrujúce autority údajne krátko po prieskume videli nad horizontom zvláštne svetlá, ktoré po chvíli zhasli.

Kde teda zmizlo 2000 ľudí? Môže sa taká veľká skupina len tak vypariť do vzduchu? Podobný príbeh sa objavuje v knihe Franka Edwarda "Stranger than science" z roku 1966 a iné varianty taktiež v knihe Whitleyho Striebera "Majestic." Prvá verzia však pochádza z 27. novembra 1930 od novinára Emmetta E. Kellehera. Článok taktiež obsahoval fotografiu, ktorá však pochádzala z roku 1909 a s príbehom nemala nič spoločné. Na incident sa zabudlo, no roku 1966 sa znovu objavil v podaní spomínaného Franka Edwarda.

Kanadská jazdná polícia tvrdila, že celý prípad je iba miestnou legendou a že "také veľké osídlenie je v odľahlej oblasti veľmi nepravdepodobné." Taktiež oznámila, že o nezvyčajných javoch v danej oblasti nemajú žiadne záznamy. Zatiaľ čo niektorí príbeh zavrhujú ako výmysel, objavili sa taktiež nadprirodzené teórie ako sú časové slučky či posun medzi dimenziami. Príbeh ostáva stále nevyjasnený a o osude nezvestných sa už zrejme nikto nikdy nedozvie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára