29. septembra 2013

Podivné stretnutie v nížine Nullarbor

Pozorovania UFO sa odohrávajú na všetkých svetadieloch a výnimkou nie je ani Austrália. V roku 1988 sa v nížine Nullarbor odohral jeden z najbizarnejších prípadov, ktorý sa mal rodine Knowlesových už navždy vryť do pamäti. Faye Knowles, jej traja synovia a dvaja psi sa tam totiž stretli s niečím, čo sa nedá definovať inak ako neidentifikovateľný lietajúci objekt.

20. januára 1988 asi okolo štvrtej ráno boli Faye, 24-ročný Patrick, 21-ročný Sean a 18-ročný Wayne niekde medzi mestami Madura a Mundrabilla, keď sa pred nimi zjavilo jasné svetlo. Sean, ktorý sedel za volantom, poznamenal, že možno ide o vesmírnu loď, a zo zvedavosti pridal, aby sa na svetlo pozrel bližšie. Všetkých však čakalo prekvapenie v podobe silno žiariaceho objektu vajcovitého tvaru, ktorý sa pohyboval pred ich autom, pričom nebolo možné určiť, či sa pohybuje po ceste alebo letí v nízkej výške nad ňou. Objekt bol široký asi meter a v strede žiaril na žlto. Odrazu sa však začal chaoticky pohybovať dopredu a dozadu a tak bol Sean nútený strhnúť volant do protismeru. V tom istom momente sa však takmer čelne zrazil s autom, ktoré ťahalo karavan (treba spomenúť, že posádka tohto auta sa nikdy k incidentu neprihlásila).

Žiarivý objekt sa potom oblúkom otočil a vydal sa za karavanom. Sean taktiež otočil auto v snahe prenasledovať podivný objekt, no o chvíľu ho po naliehaní ostatných členov rodiny otočil späť, keďže sa viacerí začali strachovať. Onedlho bolo jasné, že objekt ich prenasleduje. Odrazu všetci pocítili, že stroj pristál na ich aute, pričom bolo počuť dupavý zvuk. Váhou stroja bolo ich auto pritlačené k zemi a rodina začala panikáriť. Ich výpovede o tom, čo nasledovalo, sú preto dosť zamotané a zložité na vysvetlenie. Knowlesovci tvrdili, že ich auto bolo strojom nadvihnuté do vzduchu, no nikto nevedel povedať, na ako dlho alebo do akej výšky. Faye otvorila okienko a vystrčila ruku von, keď na streche ucítila niečo mäkké a teplé. Keď sa na ruku potom pozrela, mala ju pokrytú vrstvou tmavého popola. Patrick tiež otvoril okienko a bol hneď pokrytý oblakom popola, ktorý však zapáchal ako rozkladajúce sa mŕtvoly. Potom sa ozval ostrý zvuk, ktorý rozrušil ich psy.

Rodina bola dezorientovaná, ich hlasy zoslabli a niektorí z nich si už mysleli, že umrú. Patrick sa cítil, "akoby mu niečo vysávalo mozog z hlavy" a pani Knowles mala pocit, že "im niečo vstupuje do mysle". Po chvíli teroru nakoniec auto dopadlo na zem, pričom praskla pravá zadná pneumatika. Všetci náhlivo opustili auto a skryli sa v najbližších kríkoch, kde v strachu ostali asi 15 minút. Nakoniec náhlivo vymenili pneumatiku a vyrazili do najbližšieho mesta. Vodič nákladného vozidla Graham Henley medzitým taktiež údajne videl podivné jasné svetlo, ktoré prirovnal k reflektoru. Keď dorazil do Mundrabilly, stretol sa s rozrušenou rodinou Knowlesovcov a potvrdil, že na ich aute videl podivný čierny popol. Taktiež bolo vidieť škrabance na streche i poškodenú pneumatiku. Henley sa potom na miesto činu vrátil aj s inými ľuďmi a našiel ďalšie dôkazy, ako stopy po šmyku či stopy samotnej rodiny.

Knowlesovci sa potom dostavili do mesta Ceduna, kde boli vypočúvaní políciou. Do prípadu sa nakoniec zapojila aj skupina vyšetrovateľov z "UFO Research South Australia", pričom jeden vyšetrovateľ vyhlásil, že sa jedná o "neobyčajný prípad blízkeho stretnutia, po ktorom sa našli aj fyzické dôkazy". Incident sa rýchlo šíril médiami a čoskoro sa dostal i do televízie, kde boli spovedaní samotní členovia rodiny. Laboratórne testy popola, ktorý sa našiel na aute, boli kontroverzné a nepreukázali nič presvedčivé a tak sa o prípade dlho polemizovalo. Isté však bolo, že rodina Knowlesových naozaj videla niečo, čo ich veľmi rozrušilo. O čo sa však jednalo, to sa dodnes nikomu nepodarilo presvedčivo vysvetliť.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára