4. októbra 2013

Stratený chlapec Larry

Podivný príbeh o údajnom chlapcovi menom Larry z roku 1973 je dodnes mätúci. Začalo sa to v Albuquerque v Novom Mexiku 7. augusta 1973, keď rádioví operátori v Kalifornii zachytili zvláštne nesúvislé vysielanie malého chlapca, ktorý prosil o pomoc. Zatiaľ čo prvé vysielanie začuli v Kalifornii, ďalšie prosby o pomoc od chlapca menom Larry zachytili dokonca aj v Kanade.

Chlapcov signál na striedačku zanikal a znova sa objavoval pravdepodobne vďaka atmosférickým podmienkam alebo kvôli slabej batérii jeho vysielača. Operátori najprv zachytili jeho meno a informácie v tom zmysle, že je uväznený spolu so svojím otcom v pickupe, na ktorom havarovali. Otec bol pritom už buď mŕtvy, alebo zranený a v bezvedomí. Larry vysielačkou uplakane oznámil, že nemá poňatia, kde sa nachádza a že so sebou nemá žiadnu vodu ani jedlo.

Operátori zavolali na políciu a oznámili im, čo im chlapec povedal. Rozbehlo sa rozsiahle pátranie, ktoré trvalo niekoľko nasledujúcich dní. Zapojili sa doňho i dobrovoľníci, ktorí si so sebou niesli najlepšie rádiové zariadenia, aby signál zachytili, a použité boli aj lietadlá, ktoré prehľadávali horské oblasti. Predpokladalo sa totiž, že slabý signál bol spôsobený vysokými vrchmi. Onedlho sa do prípadu zapojili aj noviny a televízia, ktoré o stratenom chlapcovi informovali verejnosť.

Počas nasledujúcich dní sa však Larryho signál postupne strácal, až nakoniec 12. augusta 1973 úplne zanikol. Toho istého dňa taktiež autority hľadanie zastavili, pretože si mysleli, že ide iba o nejaký vtip. Nepodarilo sa totiž nájsť žiadne havarované auto a počas piatich dní sa taktiež nepohrešoval žiaden malý chlapec menom Larry. Veliteľ štátnej polície Martin Vigil sa iba vyjadril: "Nedospeli sme k žiadnej informácii, ktorá by dokazovala, že tam vonku naozaj niekto je alebo kde sa nachádza."

Na druhej strane, po mnohých rokoch od pátrania a vysielania sa ku vtipu, ak to teda vôbec bol vtip, nikto neprihlásil. Nedalo sa teda ani s istotou povedať, že šlo o výmysel. Keďže stôp bolo žalostne málo, vyšetrovatelia sa nemali čoho chytiť, a tak ostal prípad nevyriešený. Nikdy sa v oblasti nepodarilo nájsť havarovaný pickup alebo pozostatky muža a chlapca. Možno si z verejnosti niekto len tak robil srandu, no možno vtedy naozaj prišiel v pustatine o život malý chlapec, ktorý k sebe v zmätku nevedel priviesť autority, aby ho zachránili.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára