13. októbra 2013

FAKT ALEBO FIKCIA: Duch z Hollywoodu

PRÍBEH ČITATEĽA: "Pred desiatimi rokmi, v auguste 2003, sme boli s manželkou a jej bratom na výlete v Spojených štátoch. Počas nášho pobytu sme navštívili aj Hollywood, legendárne miesto, ktoré prinieslo svetu mnoho slávnych hercov a herečiek. Keď sme sa prechádzali známou lokalitou Beachwood Canyon, v jej areáli sa náchadza aj slávny nápis Hollywood, zažili sme strašidelné stretnutie.

Bolo už po piatej poobede a moja manželka si, popri tom ako sme prechádzali turistickým chodníkom a obdivovali vilky slávnych, všimla nezvyčajnú mladú ženu, ktorá kráčala cez kríky pomalým krokom. Ohlásila nás a tiež sme sa čudovali, prečo sa tam taká pekná žena prechádza sama a navyše je zachmúrená. Tiež nám bolo čudné, prečo je taká bledá a bola oblečená ako z 30-tych rokov. Bola to blondínka, na hlave mala klobúk ako z detektívnych filmov so slečnou Marplovou. Najskôr sme sa rozhliadli, či sme náhodou nevstúpili do záberu filmovému štábu, no nebolo tam okrem nás a tej zvláštnej blondínky ani nohy.

Rozhodli sme sa ju osloviť, či náhodou nepotrebuje pomoc, no na naše volanie nereagovala. Zarozprával som sa s manželkou, čo asi môže trápiť takú atraktívnu dievčinu, keď môj brat náhle skríkol - Pozrite, ona zmizla, vyparila sa! A skutočne, keď sme sa rozhiadli, po mladej dáme nebolo ani stopy. Pripisovali sme to horúcemu augustovému počasiu a slnku, ktoré ešte stále celkom prudko svietilo. Keď sme zišli do najbližšej reštaurácie na večeru, čašníka sme sa zo zvedavosti spýtali, či blízko nápisu nenakrúcajú nejakú novú detektívku. On zostal prekvapený, keďže sa o filmové dianie živo zaujíma a vedel, že v tom čase žiadny podobný snímok nebol v pláne filmárov.


Keď od nás získal podrobnosti o našom stretnutí s neznámou mladou ženou, tajnostkársky sa usmial a povedal nám, že sme mali tú česť s hollywoodskou legendou - duchom mladej herečky, ktorá v 30-tych rokoch spáchala samovraždu skokom z písmena H hollywoodskeho nápisu."

Myslíte si, že manželia skutočne v Hollywoode natrafili na ducha mladej herečky? Alebo za všetko môže letné slnko a trochu predstavivosti zúčastnených? Je tento príbeh písaný písmenami pravdy alebo ide len o stretnutie so svetom fikcie?

Miniaplikace

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára