4. decembra 2013

Pláž Changi

Počas druhej svetovej vojny, kedy Japonci okupovali Singapur, vydala japonská vláda príkaz na vyhladenie všetkých občanov tohto mestského štátu, u ktorých sa prejavili akékoľvek nesympatie k Japonsku. Vojaci si preto v Singapure rozložili viacero táborov, v ktorých potom bez milosti popravovali všetkých, ktorí s nimi nesúhlasili. Tisíce nevinných ľudí na týchto miestach vtedy prišli o život brutálnym spôsobom, čo zjavne zanechalo stopu v podobe nepokojných duší, ktoré údajne stále mátajú tieto miesta. Jednou z najstrašidelnejších lokácií je pláž Changi.

Väčšina popráv sa odohrala na samotnej pláži, no mnohých Číňanov taktiež Japonci vyviezli na more, kde ich hádzali do vody a následne do nich strieľali z guľometov. Počas operácie Sook Ching, ktorá prebiehala vo februári 1942, údajne na pláži zahynuli desaťtisíce nevinných ľudí. Najčastejšou formou popravy bolo zastrelenie, no Japonci sa nevyhýbali ani brutálnejším spôsobom, ako napríklad stínanie hláv bajonetmi či nabodávanie na koly. Pláž sa však na krviprelievanie používala i po vojne, keď sa Japonci vzdali. Došlo totiž na vojnových zločincov, ktorí boli následne na Changi popravovaní. K nevinným Číňanom sa teda pripojilo asi 135 Japoncov.

Strašenie
V oblasti pláže a všetkých budov, ktoré na nej stoja, dnes údajne vďaka masakrom z obdobia vojny straší. Okoloidúci hlásili pozorovania prízračných hláv bez tela, ktoré doslova lietajú nad plážou, či bezhlavých postáv popravených, ktoré sa potulujú pri vode. Svedkovia však tiež hovoria o celých popravách, ktoré sa ako slučka v čase znova a znova opakujú. Prízraky dokonca podľa niektorých zanechávajú v piesku skutočnú krv. Po nociach sa z pláže ozýva nárek a výkriky a k neďalekému mostu sa taktiež viažu rôzne legendy. Rodiny popravených mužov totiž vojsku prisahali pomstu, a tak naplánovali atentát. Všimli si, že každý večer po istom mostíku, ktorý spájal pláž s mestom, prechádza veliteľ s malou skupinou vojakov. Dohodli sa teda, že jedného dňa most odpália práve vtedy, keď po ňom pôjde veliteľ, a keď vojaci popadajú dolu do vody, budú na nich čakať ešte muži s mačetami. Atentát však nedopadol podľa ich očakávaní a všetci, ktorí sa na ňom podieľali, boli samotným veliteľom na moste popravení sťatím. Most je vraj odvtedy prekliaty. Mnoho cyklistov, ktorí cez neho prechádzali, stratilo nad svojimi bicyklami z neznámych príčin kontrolu a spadlo z mosta do vody. Niektorí hlásili, že ich pri jazde ktosi ťahal za nohu či dokonca škrtil.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára