12. mája 2014

Teror v Pascagoule

Večer 11. októbra 1973 dvaja kolegovia z lodenice – 42-ročný Charles Hickson a 19-ročný Calvin Parker – spolu lovili ryby pri rieke Pascagoula River v štáte Mississippi, keď odrazu začuli hvízdavý zvuk. Muži následne zbadali dva záblesky modrého svetla a podivný oválny objekt, ktorý sa k nim začal približovať. Udalosti, ktoré podľa ich tvrdení potom nasledovali, sa do dejín i vďaka veľkému mediálnemu rozruchu zapísali ako jeden z najznámejších prípadov mimozemských únosov na svete.

V noci 10. októbra 1973 sa v New Orleans v Lousiane vyskytlo viacero hlásení od 15 svedkov (z ktorých dvaja boli policajti), ktorí tvrdili, že nad miestnym sídliskom videli letieť neznámy objekt. To však boli ešte len prvé hlásenia, ktoré mali vyvrcholiť incidentom pri Pascagoula River. Parker a Hickson boli dobrými priateľmi, ktorí často chodili spolu na ryby. Toho večera však odrazu začuli podivný zvuk a zbadali stroj vajcovitého tvaru s akýmsi predným svetlom. Stroj sa vznášal niekoľko centimetrov nad vodou, zatiaľ čo šokovaní muži iba bez pohnutia sedeli a sledovali lietajúci predmet. Na objekte sa však znenazdajky otvorili akési dvere a von vyšli tri bizarné bytosti neznámeho pôvodu.

Entity síce mali nohy akoby zrastené do jednej, podobnej slonej, no pohybovali sa vzduchom ako keby popierali gravitáciu. Boli vraj podľa popisu obetí vysoké asi 1,5 metra, mali hlavy "v tvare náboja", no nemali žiadne krky. Ústa tvorila len úzka štrbina a namiesto nosa a uší mali tenké špicaté výrastky, ktoré pripomínali mrkvu zo snehuliaka. Koža bytostí bola bledá a vráskavá, ich pohyby boli "mechanické" a na konci rúk mali klepetá podobné homárovi. Preniesli sa ponad vodu priamo k dvom šokovaným mužom, ktorí boli odrazu paralyzovaní a neschopní pohybu. Dve bytosti schytili Hicksona, zatiaľ čo tretia vzala Parkera, ktorý následne od strachu stratil vedomie (Parker sa však po rokoch priznal, že si stratu vedomia vymyslel). Jeho kolega však celý traumatizujúci zážitok musel prečkať pri plnom vedomí.

Mimozemšťania mužov podobným levitujúcim spôsobom dopravili na palubu svojej lode do silne osvetlenej miestnosti. Hicksonovi sa však zdalo, že v miestnosti nie je žiadna gravitácia a jeho telo sa v nej vznáša. Bytosti ho potom skúmali akýmsi zariadením, ktoré vyzeralo ako obrovské oko a bolo veľké asi ako futbalová lopta. Prístroj mu prešiel po celom tele, akoby ho skenoval. Po tejto procedúre Hickson ostal v miestnosti sám, stále paralyzovaný a vznášajúci sa niekoľko centimetrov nad zemou. Bytosti medzitým pravdepodobne skúmali Parkera. Asi po 20 minútach boli muži nakoniec prepustení. Hickson sa rozpamätal, ako sa zrazu ocitol späť na brehu a zbadal na zemi Parkera, ktorý plakal a modlil sa. Oválny objekt potom vzlietol priamo nahor a zmizol na nočnej oblohe.


Po nejakej dobe, kedy muži konečne trocha prišli k sebe, sa o bizarnom zážitku začali zhovárať. Spočiatku sa obaja báli incident nahlásiť na polícii, samozrejme z obáv z výsmechu od ostatných. Rozhodli sa teda ísť do redakcie miestnych novín, no tá bola zavretá, a tak predsa len museli ísť za šerifom. Ten ich historke samozrejme neuveril a myslel si, že ide o podvod. Keď boli obaja v uzavretej miestnosti, ktorá bola odpočúvaná, šerif si myslel, že muži sa budú o veci rozprávať ako o žarte, no čoskoro zistil, že tu ide o čosi viac než len o vtip. Obaja boli totiž zo svojho zážitku stále silne otrasení a vydesení.

Netrvalo dlho a podivný zážitok dvoch mužov sa dostal na verejnosť. Správy sa najprv objavili v miestnych novinách, no o pár dní neskôr sa už prípad rozoberal v tlači po celých Spojených štátoch. Do prípadu sa zapojil i profesor James Harder z University of California či dr. J. Allen Hynek, ktorý reprezentoval letecké sily USA a výskum neobvyklých vzdušných javov. Títo dvaja odborníci na prípade strávili mnoho času. Najprv spovedali samotné obete únosu. Harder na Hicksonovi vyskúšal i hypnózu, no ten bol tak vydesený, že sedenie sa muselo zrušiť. Obaja muži však bez problémov prešli testom na detektore lží. Obaja vedci sa nakoniec zhodli, že muži pravdepodobne hovoria pravdu. Hynek dokonca vyhlásil: "...určite sa stretli s niečím, čo nepochádzalo z tohto sveta."

Počas mnohých rokov po incidente vznikali stále ďalšie články, rozhovory a dokumenty o tom, čo sa dvom mužom pri rieke vtedy prihodilo. Obaja si počas rokov za svojimi výpoveďami pevne stáli a zásadne ich nemenili. Parker sa síce pozornosti skôr vyhýbal, no Hickson sa objavil i v mnohých televíznych reláciách. Ich prípad je dodnes považovaný za jeden z najlepšie zdokumentovaných stretnutí s mimozemskou civilizáciou.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára