8. októbra 2014

Čudné prípady neviditeľných tvorov

Na Zemi je dnes známych mnoho živočíšnych druhov a mnoho z nich tiež ešte len čaká na objavenie. Je však možné, že na svete žijú aj tvory, ktoré disponujú neviditeľnosťou? Niektoré prípady z minulosti i z nedávnej doby naznačujú, že na svete sa raz za čas ozaj objavujú bytosti, ktoré nezapadajú do žiadnej kategórie okrem tej s nápisom "nadprirodzené".


Japonský prízrak menom Kamaitachi
V roku 1890 sa v japonskej prefektúre Yamanashi objavili správy o podivných zážitkoch miestnych farmárov. Stávalo sa im totiž, že keď pracovali na poliach, či dokonca iba šli po ulici, na zem ich odrazu zrazil silný príval vetra. Následne si všimli, že na nohách sa im po tomto neviditeľnom útoku objavili rezné rany, ktoré spočiatku nekrvácali a neboleli, no po nejakom čase odrazu krvácať začali a zvyčajne sa hojili dlho a obtiažne. Dedinčania tieto neobvyklé javy jednoznačne pripisovali legendárnemu Kamaitachi, známemu tiež ako "lasica s kosákmi", teda nadprirodzenej bytosti, ktorá je vo folklóre Japonska hlboko zakorenená.

Kamaitachi predstavujú neviditeľné tvory, ktoré sa podľa legiend pohybujú so silným vetrom a ich končatiny sa podobajú ostrým kosákom, ktorými napádajú ľudí. Legendy o týchto zlomyseľných tvoroch sa objavujú v mnohých regiónoch Japonska a často sa od seba líšia. Niektoré verzie hovoria, že tieto bytosti sa objavujú po troch, pričom prvá z nich obeť prívalom vetra zrazí na zem, druhá človeku spôsobí rezné poranenia a tretia na rany nanesie látku, ktorá spočiatku nespustí krvácanie, čo sa všetko stane v momente. V regióne Shin'etsu sa zas verí, že Kamaitachi sú spojené so zlým bohom a človeku sa prihodí nešťastie, keď náhodou šliapne na kalendár.



Podivný vietor v Kansase
Roku 1898 sa istému Dennisovi Sullivanovi z Brookville v Kansase prihodila podobná neobvyklá vec. Jedného dňa Sullivan pracoval na svojom poli, keď si odrazu v obilí všimol pohyb, akoby sa okolo zakrádalo nejaké zviera. Po krátkom hľadaní Sullivan v obilí nemohol nájsť žiadne väčšie zviera, keď ho odrazu zrazil na zem prudký príval vetra. Muž neskôr opísal, ako v obilí pozoroval stopu vetra, ktorá sa k nemu prudko približovala, a aj keď sa víchru snažil vyhnúť, podivný jav sa akoby naschvál stočil naňho a doslova ho priklincoval k zemi. Ešte horšie však boli následky neviditeľného útoku. Veterný ničiteľ v obilí zanechal cikcakovitú stopu a kravám, ktoré sa pásli nablízku, spôsobil mnohé zlomeniny končatín a iné rany. Odborníci na počasie boli týmto prípadom značne zmätení a nevedeli poskytnúť žiadne logické vysvetlenie.


Neviditeľná bytosť z Chile
Prípad neviditeľnej entity sa objavil aj nedávno, roku 2013, kedy sa žena pracujúca na mestskom úrade v Angole menom Janette Villa Torres pokúšala okolo pol desiatej večer svojím digitálnom fotoaparátom vyfotiť mesiac. Na fotke sa však oproti večernej oblohe črtá jasná silueta humanoidnej postavy. Po zverejnení fotografie sa k tejto udalosti pridali aj fotky UFO, ktoré vraj v tom čase v oblasti bolo videné, čo do situácie vnieslo ešte viac zmätku. 


Čo si však o týchto udalostiach, ak teda sú skutočné, máme myslieť? Odhliadnuc od folklóru a legiend, isté javy by sa dali zaradiť do mnohých kategórií alebo aj do žiadnej. Ide o mimozemšťanov, bytosti z iných dimenzií, astrálnych cestovateľov, démonov či neznámu formu života?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára