5. októbra 2014

Elektrická žena Jacqueline Priestman

Istá Jacqueline Priestman bola kedysi typickou ženou z Manchesteru, no to sa zmenilo po tom, čo jej manžel zomrel za bizarných okolností. U Jacqueline sa po traumatických udalostiach následne rozvinul netypický "talent", ktorý sa do dejín parapsychológie zapísal veľkým písmom. Žena totiž svojím telom začala mimovoľne produkovať veľké množstvo elektriny, ktorým potom často elektrizovala ľudí a ovplyvňovala mnohé zariadenia a prístroje.

Všetko sa to začalo roku 1980. Jacqueline Priestman žila v anglickom Manchesteri spolu so svojím manželom Ronom. Jedného dňa však medzi nimi vypukla prudká hádka, ktorú Jacqueline na Ronovu adresu ukončila slovami: "Dúfam, že si zlomíš krk." Bizarnou zhodou okolností Ron následne v hneve nasadol na skúter a vydal sa do ulíc, kde sa mu však prihodila nepríjemná nehoda, pri ktorej utrpel závažné poranenia krku a chrbtice. Ron nakoniec po mesiaci na nemocničnom lôžku zomrel. Jacqueline teda ostala sama s pocitom nekonečného smútku a viny za vyrieknutú kliatbu, ktorá sa vyplnila. A práve vtedy sa začali diať podivné veci.

Ako prvá explodovala žiarovka v jej spálni, pričom črepiny jej poranili ruku. Jacqueline to však pripisovala iba skratu alebo inému zlyhaniu v rozvodoch. Onedlho však prišiel ďalší problém, keď sa jej vysávač odrazu vznietil, pričom príčinu vznietenia nemohol odhaliť ani opravár. Nasledovala ďalšia explodujúca žiarovka a Jacqueline začínala byť presvedčená, že v jej dome straší duch jej zosnulého manžela. Žena sa následne presťahovala do iného domu, no ukázalo sa, že zbytočne. Vysávače a elektrické rúry sa v jej prítomnosti vznietili a mnohé ďalšie elektrické spotrebiče nefungovali tak, ako by mali. Rádio a televízor sa zapínali samé od seba. Ľudia pri kontakte s ňou dostávali náhle elektrické šoky, čo viedlo k tomu, že mnohé obchody v okolí chceli Jacqueline zakázať vstup a kontakt so zákazníkmi.

Neobvyklé javy dospeli do štádia, kedy si zúfalá žena siahla na život, no neuspela. O jej prípade sa onedlho dozvedeli novinári aj špiritisti, ktorí sa s Jacqueline chceli stretnúť osobne. V jednom prípade, keď ju istý novinár priamo u nej doma obvinil z podvodu, Jacqueline stratila nervy, čo malo za následok výbuch vysávača. Istý profesor nakoniec došiel k zisteniu, že Jacqueline v sebe z neznámych príčin prechováva abnormálne množstvo elektrickej energie. Odborníci potom žene nariadili špeciálnu diétu a taktiež použili neobvyklú metódu, pri ktorej Jacqueline musela držať v rukách cibule, ktoré odvádzali nadbytočnú elektrinu.

Po tejto terapii sa život Jacqueline konečne vrátil do normálnych koľají, no ukázalo sa, že jej štvrté dieťa, dcéra, zjavne zdedilo túto neobyčajnú schopnosť, keď pôrodnej asistentke okamžite spôsobilo elektrický šok. Prípad Jacqueline viedol k novému pomenovaniu tohto fenoménu – "syndróm vysokého napätia" (high voltage syndrome). Dnes sa však tento stav nazýva "Street Light Interference" a týka sa hlavne ľudí, ktorí mimovoľne dokážu vypínať či zapínať pouličné lampy a ovplyvňovať chod ďalších elektrických zariadení. Jedná sa však naozaj o novú záhadu ľudského tela a mysle, alebo ide len o akúsi výnimku vo fyzike?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára