2. decembra 2014

Blízke stretnutie v Nouatre

Na západe Francúzska v meste Nouatre sa v 50. rokoch minulého storočia odohral bizarný prípad pozorovania UFO a mimozemského života. Udalosť zahŕňala rešpektovaného vojnového veterána Georga Gataya, ktorý spolu so svojim tímom pracoval na stavenisku a ktorý podal detailný opis neobvyklého stretnutia.

Zvláštne udalosti sa začali v popoludňajších hodinách 30. septembra 1954. Gatay riadil tím 8 pracovníkov, ktorí toho dňa pracovali na stavenisku na kraji mesta Nouatre. V jednom momente však pocítil "podivnú ospalosť" a neznáme nutkanie odísť od svojho tímu. Ako sám tvrdil, pamätal si, že kráča preč, no nevedel svoje telo ovládať vlastnou vôľou a cítil, ako ho vedie akási zvláštna sila. Po niekoľkých metroch si odrazu Gatay na svahu vo vzdialenosti asi 9 metrov všimol postavu s nepriehľadnou sklenenou helmou na hlave. Bytosť bola oblečená v obtiahnutej sivej kombinéze a na nohách mala akési čižmy. Na hrudi mala štvorcové zariadenie s displayom a v ruke akúsi vec v tvare tyče, o ktorej Gatay tvrdil, že ide o zbraň. Za postavou sa nachádzal stroj s kupolou, ktorý sa vznášal asi meter nad zemou.

Gatay pred týmto zjavom stál úplne paralyzovaný a v nemom úžase. Z prekvapenia ho náhle vytrhli ďalšie, ešte podivnejšie udalosti. Podľa jeho výpovede "zvláštny mužíček odrazu zmizol", čo si Gatay nevedel nijak vysvetliť, pretože postava sa nedala na útek a ani sa dokonca nijak nepohla. Potom sa ozval silný piskľavý zvuk, ktorý prehlušil aj zvuky strojov z neďalekého staveniska. Neznámy stroj sa potom vzniesol vertikálne na oblohu trhaným pohybom a taktiež zmizol v akomsi modrom opare alebo hmle. Gatay bol po tomto zážitku vystrašený a chcel ujsť, ale nohy ho nepočúvali a stále bol akoby paralyzovaný. To však ešte nevedel, že 7 mužov na pracovisku v tom čase zažíva podobnú ospalosť a znecitlivenie.

Keď sa Gatay dostal späť na pracovisko, prvé, čo sa kolegov spýtal, bolo: "Nevideli ste nič?!" Dvaja muži následne potvrdili, že videli lietajúci tanier aj akúsi malú postavu "podobnú potápačovi". Nikto z mužov na paranormálne javy ani UFO neveril, čo sa však po tomto zážitku zmenilo. Keďže udalosť videlo a na vlastnej koži zažilo viacero svedkov, nedal sa prípad ignorovať ako halucinácie jedného človeka. Naviac, Gatay po stretnutí začal trpieť nespavosťou, bolesťami hlavy a stratou chuti do jedla. Tieto príznaky prešli asi až o týždeň. Nikto z ďalších mužov však nemal žiadne problémy, pravdepodobne preto, lebo boli od miesta pristátia UFO ďalej ako Gatay.

Všetci muži však verili, že v ten deň zbadali nejaký tajný vojenský stroj, pochádzajúci snáď priamo z Francúzska. Túto skutočnosť značne sťažoval fakt, že stroj sa akoby rozplynul vo vzduchu, čo v 50. rokoch istotne nebolo možné. Špekulovalo sa tiež, že postava nebola mimozemšťanom ale nejakým robotom. Žiadne hypotézy sa však overiť nepodarilo a prípad má po rokoch typické známky stretnutia s mimozemskou civilizáciou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára