21. februára 2022

Krvavý dom v Saint Quentin

Prejavy strašenia a nadprirodzených síl majú mnohé podoby, od typických zvukov a hlasov z neznáma či zjavení nejasných postáv až po neobvyklejšie javy. Niekedy sa totiž na miestach, kde sa dejú podivné veci, objavujú rôzne tekutiny, ktoré sa materializujú z ničoho. Jednou kategóriou sú aj krvácajúce domy, a okrem asi najznámejšieho v Atlante sa podobný objavil aj vo Francúzsku v mestečku Saint Quentin.

V regióne Aisle leží malé, nepríliš významné mesto Saint Quentin, ktoré sa však v roku 1986 stalo známym kvôli bizarným správam. Kedysi toho roku sa tam totiž nasťahovali mladí manželia. 30-ročný vodič nákladiaku Jean-Luc Balmer spolu so svojou ženou Lucy krátko na to začali svoj nový domov prerábať, aby si z neho spravili svoje vysnené bývanie. Netrvalo však dlho, keď sa v ich domove začali diať zvláštne veci. Asi o mesiac po nasťahovaní začali manželia počuť akési stony, ktoré sa ozývali z prízemia, a v kuchyni sa taktiež ozývalo rinčanie riadov a hrncov aj keď tam nikto nebol. Obaja však spočiatku verili, že zvuky spôsobujú ich hluční susedia. Javy sa však onedlho začali stupňovať.

Lucy si jedného dňa všimla, že sa v kuchyni a postupne aj v iných izbách na stenách a kobercoch objavili malé červené kvapky. Jean-Luc bol však presvedčený, že ide len o starý náter, ktorý sa dostal na povrch kvôli vlhkosti a veku domu. Kvapky skutočne krátko na to zmizli, avšak to ešte neznamenalo, že je tomuto javu koniec. Onedlho sa totiž kvapky a aj väčšie škvrny, ktoré tentokrát jasne pripomínali krv, začali objavovať na ďalších miestach, vrátane posteľného prádla. Lucy bola tentokrát už týmto objavom vystrašená a dokonca rýchlo opustila dom, a tak nakoniec manželia zavolali políciu.

Vyšetrovanie vskutku potvrdilo, že takmer celý dom je pokrytý zaschnutými škvrnami podobnými krvi. Pri prehliadke sa však nenašiel nikto ani nič, čo by krvavé stopy spôsobilo. Po netrpezlivom čakaní na laboratórne testy sa nakoniec obavy manželov potvrdili – išlo naozaj o ľudskú krv. Rozhodli sa teda veci prísť na koreň, a tak sa asi na týždeň vysťahovali a podlahy pred odchodom posypali múkou v snahe odhaliť vinníka, ktorý si z nich podľa nich robil srandu. Ich návrat však so sebou priniesol šok. Na podlahe nebolo nikde ani jedinej stopy a steny ich domu boli pokryté jasnými stopami hustej tmavej krvi.

Manželia boli tentokrát takí zúfalí, že sa rozhodli k sebe zavolať rovno miestneho kňaza. Ten po príchode a pozorovaní znepokojivého javu na vlastné oči vyhlásil, že za celú vec môže démon, a že dom je potrebné jedine zrovnať so zemou. Príbeh následne hovorí, že dom bol naozaj po odsťahovaní manželov zdemolovaný, na čo sa pod jeho základmi našli pozostatky asi 50 nemeckých vojakov z prvej svetovej vojny. Toľko teda k prípadu krvavého domu podľa informácií z internetu. Ostávajú nám však znova viaceré otázky. Prečo neexistuje žiaden dôkaz, ani len v podobe jedinej fotografie z domu či fotografie údajných kostier nemeckých vojakov? Čo sa dialo, keď sa manželia odsťahovali, a čo zažili ďalší obyvatelia novšieho domu, ak sa nejakí našli? Príbeh je teda nemožné overiť na základe skutočností, a jediné, čo nám ostáva, je ešte fotografia údajne nového domu, ktorý bol na tomto mieste postavený:


 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára