8. júna 2014

Krvácajúci dom v Atlante

V roku 1987 žili už Minnie a William Winstonovci spolu 44 rokov. Posledných 22 rokov žili v prenajatom tehlovom dome na rohu Fountain Drive a Morris Street na juhovýchode Atlanty. 8. septembra 1987 vyšla 77-ročná pani Winstonová večer zo sprchy, keď si na podlahe všimla malé kvapky tmavej tekutiny. Zobudila svojho 79-ročného manžela a po krátkej prehliadke obaja zistili, že fľaky sa nachádzajú aj v iných izbách.

Manželia nasledujúceho rána zavolali políciu, aby celú vec prešetrila. Fľaky, ktoré boli neskôr identifikované ako krv, sa nachádzali na podlahe a nízko na stenách v kúpeľni, spálni, pivnici, kuchyni a na každej chodbe domu. Našli sa dokonca i pod televízorom a v úzkom nepriestupnom priestore v pivnici. Dom bol vyhlásený za miesto činu a novinárom a zvedavcom, ktorí sa čoskoro k domu začali hrnúť, bol dnu zakázaný prístup. Detektív Steve Cartwright z oddelenia vrážd vyhlásil, že "sa jedná o extrémne podivnú situáciu a za 10 rokov služby nevidel nič podobné".

Spočiatku sa predpokladalo, že ide o krv nejakého zvieraťa, no keďže manželia nemali žiadnych domácich miláčikov, muselo by ísť o zviera, ktoré sa do domu dostalo zvonka. Winstonovci si však boli istí, že nemôže ísť o zviera, keďže v dome sa nenachádzali ani len žiadne hlodavce či iní škodcovia. Na druhej strane však William trpel obličkovými problémami a bol napojený na prístroj na dialýzu, ktorý má za úlohu čistiť krv v organizme. Stal sa teda hlavným podozrivým "zdrojom" krvavých fľakov. Obaja manželia však túto teóriu zamietli a tvrdili, že krv nie je ani jedného z nich.

Na mieste činu sa teda nestala žiadna vražda ani zločin a autority sa nemali čoho chytiť. Testy neskôr preukázali, že ide vskutku o ľudskú krv skupiny 0 – obaja manželia však mali skupinu A. Polícia v pátraní pokračovala, no bez výsledkov. Záujem o prípad stále rástol a na policajnú stanicu často prichádzali listy či telefonáty so zvedavými otázkami typu "Krvácajú skutočne steny toho domu?". Okolo domu Winstonovcov sa zhromažďovali skupiny zvedavcov a vyvolávali im celé dni. Minnie nakoniec často v zúfalstve z okna kričala, že to sú všetko klamstvá a že v dome nie je žiadna krv.

Policajný zbor ani laboratórne testy nedokázali určiť, odkiaľ sa krv v dome vzala. Nepreukázalo sa tiež, či išlo o podvod alebo zločin. Skeptici, ktorí sa dozvedeli, že dcéra Winstonovcov robí v nemocnici a tým pádom má ku krvi prístup, ich hneď označili za šarlatánov. Keďže sa však nepreukázalo, či naozaj ide o podvrh, prípad upadol do zabudnutia a získal si skôr paranormálny status. Mohlo snáď ísť o ducha obete nejakého zločinu, ktorý sa po rokoch náhle manifestoval takýmto spôsobom? Odkiaľ sa teda vzala krv v dome manželov Winstonových?


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára