23. decembra 2016

Podivný tvor na Bald Mountain

V histórii UFO a mimozemských návštev sa medzi klasickými "malými sivými mužíkmi" niekedy vyskytnú aj stretnutia s bytosťami tak čudesnými, že by pokojne mohli vystupovať v lacných sci-fi filmoch. Jednou z najpodivnejších bytostí, ktoré údajne prišli z kozmu, bolo aj "bláznivé stvorenie", ktoré sa v 70-tych rokoch objavilo v oblasti Bald Mountain vo Washingtone.

14. novembra 1974 boli v okolí mesta Chehalis hlásené viaceré pozorovania neobvyklého horiaceho objektu, ktorý sa objavil na oblohe a podľa výpovedí niektorých svedkov dokonca havaroval v lesoch blízko hory Bald Mountain. Na tieto správy sa však potom zabudlo a zrejme boli vysvetľované len ako nejaký optický klam či meteorologický balón. To sa však o tri dni malo zmeniť. 17. novembra sa do tejto oblasti vybral obchodník menom Ernest Smith, ktorý si šiel do hôr zastrieľať na jelene. Nemohol však tušiť, že v ten deň sa stretne s niečím oveľa podivnejším ako so zverou typickou pre Washingtonské lesy.

V knihe "Weird America" od autora Jima Brandona sa objavuje Smithov popis nepozemského tvora: "...bolo to veľké asi ako kôň, pokryté šupinami a stálo to na štyroch gumovitých nohách pokrytých prísavkami, aké majú chobotnice. Hlavu to malo ako rugbyová lopta, pričom z nej trčali anténky. Tá vec tiež vydávala akési zelené perleťové svetlo." Smith si stál za tým, že toto stvorenie muselo podľa svojho vzhľadu prísť jedine z vesmíru, a tak ani nepomyslel, aby naň vystrelil a vystrašený sa dal hneď na útek. So svojím príbehom sa však aj napriek bláznivým detailom zveril viacerým, no tí si samozrejme mysleli, že sa pomiatol.

Smith však nebol jediným svedkom, ktorý toto stvorenie zazrel. Jeho výpoveď potvrdili aj manželia Ramsbaughovci, ktorí len o niekoľko hodín neskôr prechádzali tou istou oblasťou na svojom aute. V diaľke pri ceste si však odrazu všimli spomínané zelené svetlo, ktoré im pripomínalo neónový nápis, a tak sa rozhodli preskúmať tento jav. Obaja potom prišli tvárou v tvár rovnakému bizarnému tvorovi s anténkami a všetkými detailami, ktorého opisoval Smith. Príbehu sa okamžite chytili noviny a vydali článok s názvom "Bláznivý tvor z Bald Mountain". Keďže sa v ňom spomínala aj výpoveď pána Smitha, ktorý tvrdil, že tvor pochádza z havarovaného vesmírneho objektu, miestni po zverejnení tohto článku začali v lesoch vídať vojakov a armádnych príslušníkov bez označených uniforiem. Tí vyzerali, ako keby po niečom pátrali, možno po troskách UFO a aj po samotnom svetielkujúcom tvorovi. Historky potom vraveli, že vojaci údajne mimozemského tvora skutočne našli a odviezli do tajných laboratórií, ale to sú už len povedačky. Stratilo sa vtedy na Bald Mountain vskutku akési mimozemské "domáce zvieratko", ktoré tam spadlo z vesmíru a jeho páni pri havárii umreli? Alebo šlo o samotného pilota vesmírnej lode?


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára