30. decembra 2016

Smrť Thomasa Meehana

Poobede 1. februára 1963 šiel 38-ročný právnik menom Thomas P. Meehan z mesta Eureka v Kalifornii domov do Concordu. Onedlho sa však začal cítiť fyzicky zle a tak zastavil v Myers Flat, aby zavolal svojej žene, že ho v ten deň už nemá čakať a že radšej prenocuje v moteli. To bolo však to posledné, čo jej v živote zdelil.

Bolo asi 5 hodín poobede, keď sa Meehan zapísal v moteli 40 Winks v Redway. O hodinu na to sa však už právnik cítil tak zle, že sa rozhodol vyhľadať odbornú pomoc. Na recepcii mu odporučili, aby zašiel do najbližšej nemocnice v Garberville. Jedna sestra si tam neskôr spomenula, ako jej pred siedmou istý pán Meehan povedal, že "sa cíti ako mŕtvy". Než ho však sestra stihla zapísať a zavolať lekára, muž medzitým zmizol.

Tento príbeh zatiaľ nevyzerá nijak podivne, avšak veci boli v skutočnosti komplikovanejšie. Okolo siedmej večer toho istého dňa istý pár zo spomínaného Myers Flat informoval políciu, že zazrel koncové svetlá nejakého auta, ktoré zišlo z cesty do rieky Eel River. Toto miesto sa pritom nachádza blízko miest Redway i Garberville. Okolo ôsmej večer bol Thomas Meehan znova v moteli 40 Winks. Tam sa vtedy rozprával s majiteľom Chipom Nunnemakerom a počas rozhovoru sa ho náhle spýtal, či mu nepripadá mŕtvy, pretože sa tak cíti. Chipovi to prišlo ako podivná otázka a zároveň si všimol, že Meehan má šaty od blata, ako keby niekde v daždi spadol. Meehan sa ešte raz pokúsil zavolať žene, no nepodarilo sa mu to, a tak sa okolo deviatej pobral do svojej izby.

O polhodinu neskôr na jeho dvere zaklopal pracovník motela Harry Young. Ten mu oznámil, že spojenie s Concordom sa mu kvôli búrke nepodarilo nadviazať. Young si všimol, že Meehan sa medzitým nevedno prečo prezliekol do čierneho obleku. Bolo asi 22:45, keď polícia z rieky Eel River vytiahla auto Thomasa Meehana, a aj to len vďaka tomu, že koncové svetlá ešte svietili. Na ceste bolo vidieť brzdné stopy, ktoré svedčili o neúspešnom pokuse vyrovnať auto, ktoré sa dostalo do šmyku. Po vytiahnutí z rieky sa v aute našli stopy krvi a predné sklo bolo prasknuté. Krvavé blatisté stopy bolo možné na brehu sledovať ešte niekoľko metrov, no tie sa náhle končili.

20. februára bolo nájdené telo Thomasa Meehana približne 25 kilometrov po prúde rieky od miesta nehody. Pitva pritom ukázala, že právnik utrpel len mierne zranenie hlavy, avšak zrejme spadol do rieky, kde ho strhol prúd. Pri neskoršej rekonštrukcii udalostí sa ukázalo, že približne v tom čase, kedy havaroval, sa zároveň ukázal spomínanej sestre v nemocnici. Skutočný Thomas Meehan však v tom čase sedel vo svojom aute a vletel do rieky. Ako sa teda mohol dostať na miesta, kde ho v rovnakom čase videli iní ľudia? Uvoľnil sa jeho duševný dvojník tesne pred smrťou, aby iným zdelil, že skutočný Thomas Meehan práve umiera? To by vysvetľovalo reči o tom, že sa cíti zle a ako keby bol už mŕtvy. Faktom však je, že nájdený bol až o celých 19 dní po tom, čo ho viacerí svedkovia videli a počuli ako skutočného živého človeka počas posledných momentov jeho pozemského života.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára