27. januára 2017

"Zeleninový muž" z vesmíru

Niektoré stretnutia s mimozemskými bytosťami celkom pripomínajú lacné "monster" filmy z 50-tych rokov, v ktorých sa objavovali obludy vskutku zvláštnych, často až komických tvarov. S prichádzajúcim večerom sa lovec Jennings Frederick v júli 1968 stretol s bytosťou tak podivnou, že ju nemohol nazvať inak ako "zeleninový muž".

Frederick toho dňa lovil v lesoch Fairmontu v Západnej Virgínii svište, keď sa už stmievalo a povedal si, že na dnes končí. Muž bol síce veteránom, ktorý roky pracoval pre letecké sily, avšak to, s čím sa v ten deň stretol, odporovalo všetkému logickému a prírodnému, čo za svoj život videl. V jednej chvíli Frederick začul zvuk, ktorý znel ako "bľabotanie vo vysokej tónine, ako keď sa pustí nahrávka zrýchlene". Keď sa lovec pozrel smerom, odkiaľ zvuk pochádza, zbadal jednu z najpodivnejších kreatúr v dejinách paranormálnych javov. Bytosť mala groteskne skrútené telo, tenké ako konáre stromu, ktoré bolo zelenej farby. Na "tvári", ktorá len sčasti pripomínala ľudskú, svietili dve veľké šikmé oči, z ktorých žiarila zloba. Z hlavy trčali tiež veľké uši a mierili k oblohe. Končatiny to malo podľa svedka tenké ako mince, na ktorých boli tri tenučké dlhé prsty s "ihlami" na koncoch. Tieto ihly alebo ostne pritom vchádzali do rozšírených koncov prstov, ktoré vyzerali ako odsávače. Celkovo tvor pripomínal skôr pohybujúci sa stromček, ako humanoidnú postavu.

Aj napriek šoku, ktorý Frederick utrpel pohľadom na bytosť, sa muž hneď nedal na útek. Počul totiž vo svojej hlave akúsi telepatickú reč tvora, ktorá znela pomedzi jeho neľudské škreky. Ten mu odovzdal nevinný odkaz: "Nemusíš sa ma báť. Chcem komunikovať. Prichádzam ako priateľ. O vás vieme všetko. Prichádzam v mieri. Potrebujem od teba zdravotnú pomoc." Predtým, ako však stihol svedok na tieto prosby zareagovať, bytosť vystrčila jednu zo svojich konárovitých rúk a s neočakávanou silou stisla Frederickovi dlaň. V momente sa v celej jeho ruke rozhostila prudká bolesť, keď sa špice z ruky tvora zabodli mužovi do mäsa.

V očiach tvora Frederick odrazu zazrel záblesky červenej a s hrôzou si uvedomil, že je to jeho vlastná krv, ktorú z neho bytosť vysáva. V oranžových očiach sa odrazu jeho krv začala miešať v podivnom špirálovitom rytme, čo vytváralo dojem hypnotizácie. V tom momente zároveň muž pocítil zmierňovanie bolesti v ruke, ako keby sa ho tvor snažil takto upokojiť. Stále však vnímal, ako mu tento rastlinný votrelec odsáva krv zo žíl. Tento proces trval údajne menej ako dve minúty, avšak vo svedkovi zanechal trvalú traumu. Po tom, čo mala obluda krvi dosť, odrazu svedka pustila a rozbehla sa hore strmým svahom. Jej kroky pritom odporovali gravitácii a jedným skokom prekonala asi 9 metrov naraz. Tvor potom zmizol za úbočím kopca.

Po tom, čo bytosť zmizla, omamný účinok vo Frederickovi postupne zoslabol a bolesť sa mu do ruky znova vrátila. Na dlani mu ostali viditeľné odtlačky po vpichoch a "prísavkách". Muž potom spanikáril a utekal domov, no krátko na to ešte začul nejaký hukot, ktorý možno patril vesmírnemu stroju, z ktorého bytosť pochádzala. Zo strachu, že sa z jeho historky o upírskom parazitovi budú všetci v jeho okolí smiať, sa Frederick najprv nikomu nezdôveril a tvrdil, že rany na jeho ruke spôsobili trne šípky. Prešlo však niekoľko rokov a muža táto príhoda stále strašila, a tak sa rozhodol, že sa stretne s paranormálnym vyšetrovateľom menom Gray Barker. Barker v minulosti vyšetroval také známe prípady ako stretnutie s Flatwoodskou obludou alebo prípad Mothmana. Ten Frederickov príbeh spísal a vydal v marci 1976. So svedkom sa potom rozprávalo viacero vyšetrovateľov, ktorí si najprv mysleli, že ide o výmysel. Frederickovo správanie a zjavná psychická trauma ich však mnohokrát presvedčili, že muž zrejme rozpráva to, čo naozaj zažil.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára