30. septembra 2017

Les Epping

Les s názvom Epping Forest, ktorý sa nachádza v Essexe blízko Londýna, je miesto bohaté na históriu a mnoho strašidelných historiek. Príbehy o bitkách, vraždách či obávaných banditoch touto oblasťou kolujú už po stáročia. Dodnes v lese mnohí svedkovia vídavajú rôzne zjavenia a počujú podivné zvuky, a jedno miesto podľa všetkého dokonca odporuje známym zákonom fyziky.

História lesa Epping sa datuje už od železnej doby. V oblasti sa odohrávali rímske aj normanské boje a les mnohokrát slúžil ako útočisko pre rôznych hrdlorezov, ktorí si v ňom zakladali svoje tajné tábory a prepadávali nešťastných okoloidúcich. Jedným známym banditom bol legendárny Dick Turpin, ktorý sa usadil v oblasti High Beach a zabil minimálne jedného muža, za čo bol v roku 1739 odsúdený na šibenicu. Jeho duch sa vraj v lese objavuje dodnes, pričom ho už kontaktovali aj niektoré paranormálne skupiny. Lokácia blízko Londýna bola taktiež výhodou pre viacerých vrahov, ktorí svoje obete odvážali do hustého lesa, kde ich len málokto vedel nájsť. Les tiež slúžil starovekému kmeňu Iceni, ktorý mal kráľovnú menom Boudica. Jej prízrak údajne taktiež dodnes straší na miestach, kde kmeň pred stáročiami žil.

V lese sa každý rok odohráva viacero udalostí, pri ktorých sa amatérske aj profesionálne partie lovcov duchov v noci pokúšajú získať dôkazy o paranormálnych javoch. V roku 2003 napríklad skupina Most Haunted údajne nadviazala kontakt so samotným Dickom Turpinom. Strašidelných historiek je však omnoho viac a nie všetky sa viažu len k dávnej histórii. Na kruhovom objazde Wake Arms už viacerí svedkovia videli bezhlavého motorkára či starý koč ťahaný koňmi. Jeden konkrétny duch sa taktiež často zjavuje pred autami, kde uprene hľadí na vodičov a následne zmizne bez stopy. Blízko podniku Kings Oak Pub svedkovia videli mladé dievča, ktoré sa kedysi na danom mieste utopilo. V 60-tych rokoch niektorí svedkovia hlásili, že z malej vodnej nádrže pri Lindsey Street videli z vody vychádzať prízračné postavy na koňoch, ktoré sa vydali smerom k mestu, avšak krátko na to zmizli.


Jedným z najdesivejších miest je však popravisko Hangman's Hill. Na tomto kopci sa zjavuje duch muža, ktorý tam bol zrejme obesený. Z hustého porastu sa taktiež niekedy ozývajú výkriky, pri ktorých tuhne krv v žilách. Zaujímavým fenoménom na Hangman's Hill je taktiež úsek cesty, na ktorom vraj neplatia fyzikálne zákony. Keď totiž vodiči zaradia neutrál, auto sa začne pohybovať hore kopcom priamo ku stromu, na ktorom sa odohrávali popravy. Odborníci však tento jav pripisujú iba optickému klamu. Viacerí ľudia už taktiež v lese počuli vzdialené zvuky bubnov a vojnového pochodu, čo sa pričíta starodávnym armádam. Na inom mieste sa zas nachádza bezmenný rybník, ktorý údajne disponuje temnou neznámou silou, ktorá ľudí láka do kalných vôd. V rybníku totiž asi pred 300 rokmi zomreli dvaja milenci následkom vraždy a následnej samovraždy, po čom sa vraj voda zafarbila do čierna a zvieratá sa k nej odmietajú priblížiť. Tento rybník, prezývaný "suicide pool", spomínal aj írsky spisovateľ Elliot O'Donnell a nazval ho "zlovestným miestom".

Jeden konkrétny prípad z 20-tych rokov minulého storočia zahŕňal istého Charlesa a jeho známeho. Dvojica išla na bicykloch cestou Epping Road, keď odrazu začuli zvuky konských kopýt a koča, ktoré sa ozvali spoza nich. Obaja teda zašli k okraji cesty, aby mohol koč prejsť. Zvuky sa spoza zákruty ozývali stále hlasnejšie a hlasnejšie, až nakoniec prešli okolo nich, avšak ani jeden z mužov nevidel žiadne kone ani koč. V oblasti High Beach stojí kostol s názvom Church of the Holy Innocent. K nemu sa zas viažu rôzne historky o čiernej mágii a satanistických rituáloch. Svedkovia na ceste vedúcej od kostola už vraj videli zjavenia malých postáv v kapucniach a prízračnú sivú postavu. Jedna skupina vyšetrovateľov taktiež v noci videla skupinu postáv, ktoré niesli lampáše a pohybovali sa medzi stromami. Epping Forest je teda miestom, kde sa po zotmení odvážia len tí s pevnými nervami. Jeho bohatá história a mnohé legendy však predstavujú ideálne miesto pre všetkých nadšencov pre paranormálne javy.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára