12. novembra 2017

Mimozemská ropucha z Peru

1. augusta 1965 sa okolo siedmej večer Alberto San Roman Nunez vybral na strechu svojho domu v Lime, kde šiel vyprať šaty. Obloha sa však nad ním náhle zatiahla a 15-ročný študent zrazu zistil, že nad ním nevisí mrak, ale UFO. Nunez sa potom stal svedkom nadmieru podivného stretnutia s vesmírnou bytosťou, ktorá vďaka svojmu vzhľadu dostala označenie "ropucha".

Uznávaný ufológ Gordon Creighton tento zážitok opisuje vo svojej knihe "The Humanoids in Latin America". Nunez v ohromení sledoval, ako z vesmírnej lode vyšla "chlpatá zelená bytosť, ktorá svetielkovala na zeleno a vyzerala ako ropucha". Tento tvor bol podľa jeho popisu vysoký približne meter. Svetielkovanie je v prírode známe ako bioluminiscencia, avšak v tomto prípade mohlo ísť o niečo iné, ako napríklad modifikáciu v podobe nejakej neznámej technológie. Je totiž možné, že svetielkujúce ochlpenie v skutočnosti slúžilo ako ochranná vrstva pred atmosférou Zeme, avšak to ostáva len pri špekuláciách.

Nunez bol týmto mimozemským tvorom pochopiteľne vydesený, a tak okamžite na prádlo zabudol a rozbehol sa späť ku schodom. Len pár metrov od dverí ho však odrazu obklopilo oslepujúce červené svetlo, ktoré vyšlo z UFO. Chlapec zastal na mieste a čakal to najhoršie. Na jeho obrovskú úľavu však vesmírna loď so svojím podivným okupantom po malej chvíli vystrelila na oblohu a namierila si to nad Pacifik. Nunez spočiatku nevedel, na koho sa v tomto prípade obrátiť, no nakoniec zašiel na políciu. Na miesto sa dostavili niekoľkí strážnici, ktorí na streche našli kruhovité stopy s priemerom približne 30 centimetrov. Hneď na druhý deň sa už udalosť rozoberala aj v argentínskych novinách, po čom sa tento príbeh rýchlo šíril. Je známe, že sa dokonca dostal aj do tajnej knihy o UFO "Project Blue Book", ktorú mali na starosti letecké sily USA. Tam udalosti znova nabrali nečakaný zvrat.

5. augusta sa v istých brazílskych novinách objavil článok o tom, že Nunez odvolal svoje tvrdenie a príbeh je výsledkom "prílišného záujmu o science-fiction". Táto verzia však vyznela prinajmenšom rovnako pochybne ako pôvodný príbeh. Podľa tohto trendu nakoniec miestni policajti, ktorí prípad riešili, prehlásili, že stopy na streche v skutočnosti spôsobili kolesá auta. Mnohí vyšetrovatelia tento príbeh rýchlo zamietli s tvrdením, že ide o zámerný podvod. Pravdepodobnejšia verzia však vraví, že chlapca po jeho tvrdeniach autority od šírenia tohto príbehu začali odhovárať a zastrašovať ho, aby sa zamedzilo akémukoľvek negatívnemu dopadu, a to hlavne na celú rodinu. Problémom bolo, že Nunez bol jediným svedkom a nemal nikoho, kto by ho v jeho tvrdeniach podporil. Kto by uveril obyčajnému 15-ročnému chlapcovi, ktorý sa stretol s vesmírnou ropuchou v roli pilota UFO? Zaujímavým faktom však je, že len v roku 1965 došlo v Južnej Amerike minimálne k 800 hláseniam zahŕňajúcich UFO. Je teda možné, že Nunezov prípad aj napriek svojej bizarnej povahe bol vskutku jedným z nich.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára