27. februára 2018

Stretnutie na hore Pendeli

Na hore s názvom Pendeli, ktorá sa nachádza neďaleko Atén v Grécku, sa v roku 1977 odohralo bizarné stretnutie so zjavne mimozemskou bytosťou. Nemenovaní svedkovia sa tam vtedy stretli s "nemožne" umiestneným autom a taktiež bielou, vajcu podobnou bytosťou s veľkými svietiacimi očami.

Jedného aprílového večera šiel pár, ktorý bol identifikovaný iba ako L.X., a slečna M.V. turistickými trasami po hore Pendeli. Všetci si však v jednom momente v diaľke na skalách všimli auto. Na tom by nebolo nič neobvyklé, pretože šlo o typické mestské auto, ktoré nebolo nijak poškodené. Podivným faktom však bolo, že sa vozidlo nachádzalo na neprístupnom skalnatom mieste, kde by sa nijakým spôsobom nemohlo dostať bez značného poškodenia (okrem premiestnenia vzduchom). Trojica ostala týmto pohľadom udivená, no všetci predpokladali, že tam auto niekto dopravil úmyselne, a že sa k nemu onedlho vráti. Počas nasledujúcich dní sa však turisti do spomínanej lokality opakovane vracali a auto bolo stále na svojom mieste.

Pri jednej z ich posledných návštev ich nakoniec premohla zvedavosť, a tak sa na svah k autu vybrali. Po obhliadke miesta sa najprv nenašlo nič nezvyčajné, no turisti si odrazu všimli zvláštne stopy v snehu blízko vozidla. Tieto odtlačky boli oválne a v priemere merali asi 50 centimetrov. Ďalším podivným faktom bolo, že sa nachádzali aj na veľmi strmých, takmer vertikálnych miestach, kde by sa nedostalo ani žiadne zviera. Počas tohto bádania sa však od dvojice zrazu odpojila slečna M.V., ktorá sa zatúlala do neďalekých kríkov. Tam sa však stretla s niečím, čo ju donútilo prenikavo vykríknuť.

Manželský pár bol rýchlo pri nej, no ani jeden z nich nezbadal príčinu kriku. M.V. im však povedala, že zbadala "strašné biele stvorenie". Tento tvor bol oválneho tvaru, vysoký asi 60 centimetrov, a postrádal akékoľvek črty okrem dvoch veľkých svietiacich očí. Pán L.X. si však ešte stihol všimnúť, ako sa neďaleké kríky trasú, ako keby sa v nich skrývalo nejaké zviera. Všetci boli týmto stretnutím prirodzene znepokojení, a tak krátko na to opustili hory a vrátili sa do Atén. O niekoľko dní na to sa však manželský pár znova vrátil do hôr, kde sa im prihodila ďalšia znepokojivá vec.

V jednom momente obaja sedeli vo svojom aute, keď sa pán L.X. odrazu začal triasť a kričať v panike, neschopný jediného slova. Keď sa však po chvíli spamätal, povedal svojej žene, čo videl. Práve keď sa chystal naštartovať, za oknom sa blízko pri ňom objavil akýsi nejasný predmet podobný tmavému chumáču vlasov alebo čiernemu dymu, ktorý rýchlo rotoval. Muž cítil, ako keby sa mu niečo snažilo dostať do mysle, pričom tmavý "mrak" prešiel priamo cez sklo auta. To všetko sa pritom vraj odohralo v zlomku sekundy. Tento nadmieru podivný prípad bol o niekoľko rokov po týchto údajných stretnutiach zdokumentovaný gréckymi ufológmi a priradený k prípadom stretnutia s mimozemskými bytosťami, avšak bližšie detaily ostávajú nejasné.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára