18. marca 2018

Démonickí albíni na Hicks Road

Cesta menom Hicks Road leží na juh od kalifornského San Jose a už dlhé roky sa k nej viažu mnohé strašidelné príbehy. Viacerí vodiči totiž na tejto ceste už  v minulosti vraj zažili stretnutia s bielymi bytosťami, ktoré dostali pomenovanie "krvaví albíni." Ich koža je mŕtvolne bledá a ich oči červené, a s cestujúcimi, ktorí im prídu do cesty, vraj nemajú zľutovanie.

Legendy o tvoroch z Hicks Road sa začali objavovať kedysi v 70-tych rokoch minulého storočia, no ich história zrejme siaha oveľa ďalej. Historky hovoria, že tieto bytosti napádajú cestovateľov, ktorí sa v noci odvážia oblasťou prejsť. Niektorí dokonca veria, že sami šoférujú autá a nákladiaky, ktorými prenasledujú iných vodičov a vytláčajú ich z cesty. Väčšinou ich však vidieť, ako sa zakrádajú popri ceste a vybehujú z tmy na okoloidúce autá. Jeden konkrétny prípad hovorí: "Istému mužovi menom Dan pri prechádzaní Hicks Road niečo skočilo pod kolesá, na čo prudko dupol na brzdy. Vo svetlách sa objavil jeleň, ktorý sa len sťažka postavil na nohy. Náhle sa však na okraji cesty ukázali tri bytosti s mliečnobielou kožou a krvou podliatymi očami. Tieto postavy odrazu schmatli jeleňa a odtiahli ho späť do lesa, čo zrejme mali pôvodne v pláne."

Povráva sa však, že títo albíni neprenasledujú len lesnú zver. Niektorí svedkovia totiž tvrdili, že na nich bytosti zaútočili a mali pritom aj nejaké zbrane, či už palice alebo dokonca strelné zbrane. Tí šťastnejší, ktorí sa s nimi nestretli priamo, však hlásili desivé škriekanie, pri ktorom radšej každý dupne na plyn a čím skôr opustí oblasť. V niekoľkých prípadoch sa údajne na Hicks Road našli opustené autá, pričom po ich majiteľoch nebolo ani stopy. Odkiaľ sa však tieto bytosti berú a čím vlastne sú? Jedni veria, že ide o duchov, najmä vďaka ich bledej farbe, avšak prevažná väčšina ľudí tvrdí, že sú z mäsa a kostí. Legendy o oblasti spomínajú kolóniu usadlíkov, ktorí praktizovali satanizmus, a že ich útoky môžu predstavovať pokusy o ľudské obety alebo jednoducho snahu odstrašiť akýchkoľvek zvedavcov. Iné teórie zas zahŕňajú genetické experimenty, ktoré vyprodukovali týchto "mutantov." 


Časť príbehov dokonca spomína, že ide o kanibalov. Okrem lovu na jelene sa totiž albíni pokúsia uhryznúť aj ľudí či ukradnúť domácich miláčikov, ktorí cestujú s posádkou auta. V jednom prípade vraj uprostred noci uniesli pudla, po čom sa v oblasti neskôr našli psie kosti (ktoré však mohli patriť akémukoľvek psovi). Mnohí miestni taktiež veria, že ich výskyt sa neviaže len k Hicks Road, ale k celému San Jose a okoliu. V okolí mesta sa totiž nachádza viacero opustených baní, kde by sa teoreticky tieto bytosti mohli ukrývať. Ide však len o mestskú legendu, ktorá pretrváva celé dekády? Zatiaľ totiž nikto neprišiel ani len s fotografiou, či iným dôkazom o ich existencii. Ak predsa len ide o starú kolóniu, ako by si takáto väčšia skupina mohla žiť na jednom mieste bez toho, aby ostala v úplnej anonymite? Do oblasti sa dodnes vydávajú teenageri a adrenalínom poháňaní zvedavci, ktorí si chcú užiť trocha napätia. Jedno je však isté: legendami sú pohoršení najmä skutoční albíni, ktorí nemajú nič spoločné s "démonickými bytosťami" podobného vzhľadu z Hicks Road. Ak teda tieto bytosti skutočne existujú. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára