17. apríla 2018

Monštrum z Charles Mill Lake a "Orange Eyes"

Americký štát Ohio predstavuje oblasť, ktorá je plná legiend a príbehov o duchoch a rôznych obludách. Medzi najznámejšie patria žabie tvory z Lovelandu, no necelých 100 míľ od Lovelandu leží priehrada Charles Mill Lake, v ktorej údajne tiež prebýva iný neznámy netvor.

Podivné udalosti sa začali 28. marca 1959, keď partia teenagerov stretla zoči-voči jedného z najpodivnejších tvorov z oblasti kryptozoológie. Denny Patterson, Wayne Armstrong a Michael Lane sa v ten večer nachádzali v bažinatej oblasti blízko Ruggles Road, ktorá leží na brehoch Charles Mill. V jednom momente sa však z temných vôd odrazu vynorila dva metre vysoká bytosť, ktorá si to namierila rovno k vydeseným chlapcom. Svedkovia tvora opísali ako robustného humanoida bez rúk, ktorému oči svietili na zeleno. Tvor mal tiež nohy s blanami medzi prstami, ktoré pripomínali nejakého obojživelníka. Chlapci však nestrácali čas a dali sa na rýchly útek. Incident hneď na to nahlásili miestnym autoritám.

Popis tvora sa pohyboval niekde medzi netvorom z Čiernej lagúny a chlpatým humanoidom na štýl Bigfoota. Na miesto sa následne vybralo niekoľko policajtov, aby tieto bláznivé tvrdenia overili. V blate na brehu strážnici našli viacero stôp, ktoré "pripomínali stopy potápačov v plutvách." Bolo zjavné, že stopy zanechalo "niečo" s blanitými končatinami, avšak okrem tohto dôkazu autority na mieste nenašli nič neobvyklé. Známy kryptozoológ Loren Coleman vo svojej knihe Curious Encounters o prípade píše: "V marci 1959 z jazera vyšiel dvojmetrový tvor s blanitými nohami, ktorému však chýbali ruky. Tvor v zemi zanechal stopy podobné potápačskej obuvi. Táto alebo podobná vec bola znovu videná v roku 1963, kedy ju svedkovia opísali ako svetielkujúcu a s výraznými očami. Preskúmal som miesta týchto stretnutí a môžem potvrdiť spoločné znaky Charles Mill Lake a jeho bažinatého okolia - ideálne miesto pre netvora z Čiernej lagúny."


Je zaujímavé spomenúť, že okolie jazera sa neskôr stalo známe pre pozorovania ďalšieho neznámeho tvora, ktorý však pripomína ohromujúco tri metre vysokého ochlpeného humanoida - taktiež so svietiacimi očami, tentokrát oranžovej farby. Tento tvor dostal prezývku "Orange Eyes" a údajne už vystrašil viacerých ľudí na opustených cestách okolo Charles Mill Lake. Svedkami v týchto prípadoch väčšinou boli znova teenageri, ktorí sa večer vybrali na opustené cesty na rande vo svojich autách. Tento špinavý tvor vraj zvykne nazerať do áut a vydesiť nejedného neopatrného mladého muža či slečnu. Podľa legiend sa Orange Eyes dostal von z kanalizačného tunela pri Riverside Cemetery neďaleko Clevelandu. Počas rokov sa už príbehy o obidvoch tvoroch akosi prepojili, aspoň čo sa týka ich vzhľadu a svetielkujúcich očí.

Prvé pozorovania Orange Eyes sa však datujú z roku 1963, kedy ho videlo viacero ľudí naraz. V roku 1968 sa za netvorom dokonca pustila skupina detí, ktoré ho po zotmení videli na brehoch jazera. Deti sa pritom na lov dali s len s baterkami a baseballovými palicami. Ako však chceli ohromného tvora dostať, to ostalo na uváženie, a ich rodičia o tom samozrejme nechceli ani počuť. Novšie pozorovanie sa odohralo roku 1991, kedy sa tvor ukázal šokovanej dvojici rybárov blízko Willis Creek. Títo vydesení svedkovia však vôbec nemali v pláne púšťať sa za veľkým neznámym tvorom, a tak Orange Eyes znova zmizol v temných bažinách.


Zatiaľ čo monštrum z jazera Charles Mill pripomína skôr obojživelného tvora, ktorý sa viac zdržiava vo vode, Orange Eyes by mohol predstavovať chlpatého tvora podobného primátovi. "Svetlo" z očí by však v obidvoch prípadoch mohlo skôr predstavovať len odraz spôsobený svetlom z baterky alebo z reflektorov auta. Farba očí sa taktiež môže meniť v závislosti od uhla svetla, podobne ako to bolo v neslávne známom prípade "démona z Doveru". Okrem prípadu z roku 1959 však toho istého tvora iní svedkovia nenahlásili. Viacerí bádatelia vrátane Colemana sa však zhodujú, že medzi oboma bytosťami existuje viacero prepojení, a tak by sa mohlo jednať o toho istého tvora. Miestni však dodnes tvrdia, že na brehoch jazera a v jeho okolí sa raz za čas nájdu podivné, nadmerne veľké stopy blanitého charakteru, a tak nie je vylúčené, že o monštre z Charles Mill Lake ešte budeme počuť.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára