21. apríla 2018

Prekliatie cintorína Black Hope

V 80-tych rokoch minulého storočia sa mnohé mestá v Texase museli vysporiadať s narastajúcim dopytom po nových domovoch. Jedným z miesto bolo Crosby, kde bolo potrebné zabezpečiť novú pôdu pre stavbu domov. Mnoho rodín totiž využilo výhody nových pozemkov, pričom verili, že si na nich postavia domy svojich snov. Niektorí ľudia sa však nakoniec vďaka údajnej kliatbe ocitli skôr v domoch nočných môr.

Jednou z prvých rodín, ktorí sa do oblasti nasťahovali, boli Williamsovci. Jean a Ben Williams boli so svojím novým domovom spokojní. Onedlho na to si však na starom dube na dvore všimli akýsi vyrytý znak, ktorý predstavoval šípku s dvomi čiarami pod ňou. To však manželia pripisovali len miestnym teenagerom alebo znudeným deťom, a tak to vypustili z hlavy. Druhým párom, ktorý pocítil podivné javy na vlastnej koži ako prvý, však boli Haneyovci. Judith a Sam Haney sa veľmi rýchlo rozhodli, že si na svojom zadnom dvore postavia bazén. Stavebné práce sa teda čoskoro dali do pohybu, keď im však na dvere jedného dňa zaklopal starší pán čiernej pleti. Ten ich varoval, že by s kopaním mali prestať, pretože onedlho narazia na hroby, a to môže priniesť kliatbu z narúšania posmrtného pokoja. Haneyovci však mužove slová odignorovali a stavba pokračovala. Až do momentu, kedy pracovníci vskutku narazili na ľudské kosti.

Haneyovci okamžite upovedomili miestne autority a koronera. Kosti však už boli veľmi staré a mnohé z nich sa dokonca rozpadli pri dotyku. Mŕtvi mali taktiež na prstoch snubné prstene, a tak to vyzeralo, že ide o manželský pár. Po krátkom pátraní sa nakoniec zistilo, že ide o Betty a Charlieho Thomasovcov, ktorí podľa historických záznamov kedysi slúžili ako otroci, avšak boli neskôr oslobodení a zomreli kedysi v 30-tych rokoch. Ďalšie bádanie nakoniec prekvapeným Haneyovcom odhalilo, že ich pozemok bol kedysi časťou otrokárskej plantáže McKinney Plantation. Čo však bolo ešte šokujúcejšie, ich dom teraz stál na mieste pôvodného cintorína pre otrokov, ktorý bol kedysi nazývaný "Black Hope." Znak na strome bol teda v skutočnosti ukazovateľom na miesto cintorína.


Judith a Sam sa potom chceli spojiť s nejakými žijúcimi známymi zosnulých Thomasovcov, avšak ich hľadanie neprinieslo žiadne výsledky, a tak boli pozostatky znova pochované na dvore. Ako sa však ukázalo, posmrtný spánok bol už týmto zákrokom narušený. Od týchto udalostí sa v dome Haneyovcov, Williamsovcov a iných rodín v okolí začali diať nadprirodzené javy. Rodiny hlásili najmä poruchy elektrických zariadení a samovoľné zapínanie svetiel. Niektorým dokonca v domoch umreli všetky rastliny, aj keď sa o nich dobre starali. Judith Haney pri jednej príležitosti vraj videla, ako jej digitálny budík začal svietiť a následne z neho vyletela spŕška iskier.

Judith jednej noci počula, ako sa posuvné dvere v ich dome otvorili a zavreli. Myslela si teda, že je to len jej manžel, ktorý sa vracia z nočnej smeny. Keď naňho však zavolala, nedostala žiadnu odpoveď. Zišla teda dvere skontrolovať, no tie boli zamknuté presne tak, ako ich nechala. Nasledujúceho dňa si šla obuť svoje topánky, ktoré však odrazu nevedela nikde nájsť. Keď nakoniec vyšla von, našla topánky priamo na hrobe Betty Thomas. Ešte podivnejším bol fakt, že v ten deň by mala Betty narodeniny. Vyzeralo to teda, ako keby jej Charlie chcel priniesť darček, a tak vzal topánky Judith.

Williamsovci na tom boli s podobnými javmi údajne ešte horšie. Na ich dvore sa vraj objavovali jamy, ktoré pripomínali hroby. Keď sa ich rodina opakovane snažila zasypať hlinou, jamy sa stále objavili znova. V ich dome sa tiež zjavovali tiene postáv a manželia niekedy z prázdnych izieb počuli tiché konverzácie. Tieto javy boli taktiež sprevádzané silným nepríjemným zápachom, ktorý však nemal žiaden pôvod. Závany ľadového vzduchu boli v dome bežným javom, aj keď vonku prevládalo horúce texaské leto. Ben Williams sa tiež jedného dňa vrátil domov, keď si odrazu všimol dve prízračné postavy, ktoré stáli priamo pri jeho žene.


Haneyovci boli prví, ktorým došli nervy a zažalovali stavebnú spoločnosť, ktorá im dom zabezpečila. Po počiatočných jednaniach mali manželia úspech a vysúdili 142 000 dolárov. To sa však neskôr otočilo a rozsudok nakoniec vďake nedostatku dôkazov znel zaplatiť 50 000 dolárov za súdne jednania. Kliatba teda rodinu nakoniec dostihla, na čo boli donútení odsťahovať sa z domu, takmer úplne bez peňazí. Williamsovcov taktiež čakal podobný osud, ktorý mal ešte zlovestnejšiu dohru. Tí však nemali dôkaz o tom, že ich dom stojí na bývalom cintoríne, a tak sa spočiatku nemohli súdiť. Rozhodli sa teda hroby vykopať. Jean začala kopať, no po chvíli unavená prestala. V práci ju teda vystriedala jej 30-ročná dcéra Tina. Tá sa však po chvíli začala sťažovať na bolesti v hrudi, a tak bola privolaná záchranná služba.

Sanitka prišla o malú chvíľu, no na ceste do nemocnice sa akosi v meste vodič stratil, a tak sa Tina dostala do rúk doktorom omnoho neskôr. V tom čase už bola žena klinicky mŕtva. Williamsovci ju na prístrojoch držali tri dni, po ktorých padlo rozhodnutie, že to ďalej nemá význam. Po tejto tragédii rodina dom vrátila veriteľom a vrátila sa do Montany, neobhliadajúc sa za Crosby. Historky vravia, že v tom čase už svoje domovy opustilo 8 rôznych rodín z okolia. Ich následníci však vraj nehlásili žiadne narušenie ich pokoja ani iné neprirodzené aktivity. Mohlo sa teda naozaj jednať o kliatbu starého cintorína? Vybili si duše zosnulých svoj hnev na týchto rodinách, po čom znova našli pokoj? Vyzerá to tak, že kliatba Black Hope je dnes už zažehnaná. Dúfajme však, že sa znovu nevráti s nejakými bezohľadnými majiteľmi.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára