25. mája 2018

Neobjasnený príbeh z letiska v Barcelone

Na Veľkú noc 1976 sa na letisku v Barcelone nachádzal istý zámožný pár spolu so svojou malou dcérou a jej postaršou opatrovateľkou. Rodinka sa práve chystala na dovolenku, avšak to, čo sa im prihodilo ešte pred odletom, sa do dejín zapísalo ako jedna z najpodivnejších udalostí v Španielsku.

Manžel v jednom momente nechal ostatných za sebou, pretože potreboval vyzdvihnúť letenky. Keď sa však k sedadlám v hale vrátil, na mieste sedela len jeho žena. Muž bol týmto znepokojený, avšak jeho manželka ostala pokojná a tvrdila, že pestúnka zrejme len vzala ich dcéru na toalety. Po nejakom čase však obaja znervózneli, pretože opatrovateľka s dcérou boli stále preč. Manželia teda kontaktovali bezpečnostnú službu, ktorá mala stratené osoby nájsť. Po obhliadke letiska sa však napokon zistilo, že ochrankári nenašli ani najmenšiu stopu po ani jednej z nich.

V ďalšom momente sa stala neobvyklá vec. K matke, ktorá bola už na pokraji hystérie, odrazu prišla staršia, "pokorne vyzerajúca" žena, ktorá jej povedala, aby sa modlila za návrat svojej dcéry. Žena potom odišla a stratila sa v dave medzi ľuďmi. Behom niekoľkých sekúnd na to sa pestúnka aj dieťa zrazu objavili priamo vedľa matky, sediac na tých istých miestach ako naposledy. Zmätení rodičia sa okamžite na pestúnku otočili s prudkým návalom otázok, najmä prečo a kam vzala ich dieťa. Na prekvapenie všetkých však pestúnka odvetila, že na danom mieste sedela s ich dcérou v náručí po celý čas a vôbec sa nepohla. Bizarným aspektom bolo však to, že dieťa bolo teraz doslova "prilepené" k pestúnke, ako keby ich niekto zlepil lepidlom. Otec musel teda svoju dcéru vytrhnúť z rúk opatrovateľky, pričom si všimol, že jej ruky nabrali nezvyčajný červený odtieň.

Rodina aj napriek týmto udalostiam nasadla na lietadlo. Po krátkej dobe však odrazu pestúnka začala byť hysterická a personál lietadla ju nakoniec musel uzavrieť preč od ostatných cestujúcich. Jej stav sa po istej dobe ešte zhoršil, a tak sa nakoniec rodina musela z dovolenky krátko na to vrátiť domov. Žena skončila v nemocnici, kde ju doktori museli držať pod vplyvom sedatív. Klinický hypnotizér menom Francisco Rovatti neskôr ženu vypočúval pod hypnózou v snahe dozvedieť sa viac o tom, čo sa vlastne na letisku vtedy stalo. Pestúnka vypovedala, že v jednom momente začula "nepríjemný mužský hlas", ktorý ju začal dominantne vyzývať, keď sedela priamo vedľa matky. Keď sa však žena vo svojom príbehu chcela dostať ďalej, upadla znova do nekontrolovanej hystérie a paniky.

Rovatti poznamenal, že pestúnka nadobudla mimoriadne silný post-hypnotický blok, keď sa dostala do bodu, kedy na zemi zbadala červené svetlo. Odborníci sa teda zhodli na tom, že snaha donútiť ženu pokračovať v príbehu môže mať aj pod vplyvom hypnózy nebezpečné následky na jej živote. Príbeh teda ostal neobjasnený v tomto bode, čo vyšetrovateľom veľmi nepomohlo. Či sa jednalo o prechod do inej dimenzie, mimozemský únos alebo dokonca posadnutie nejakou démonickou silou, to sa už nikdy nedozvieme.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára