7. júna 2018

Stretnutie rodiny Mannovcov

Istého júnového večera roku 1978 sa John Mann, jeho sestra Frances, jeho manželka Gloria a ich dve deti vydali na cestu domov, ktorú absolvovali mnohokrát a ktorá mala trvať asi 90 minút. Z rutinnej cesty sa však nakoniec stala dva a polhodinová príhoda, ktorú si rodina nedokázala vysvetliť.

Skupinka sa okolo desiatej večer nachádzala na ceste domov do  Gloucestershire. Približne po 30 minútach jazdy, kedy sa všetci ocitli pri dedinke Stanford in the Vale, si však John pred sebou v diaľke všimol jasné biele svetlo. Zdalo sa, že zdroj tohto svetla sa nachádza skôr na oblohe nad cestou, ako keby malo ísť o lampu alebo nejaké pohotovostné vozidlo. Keď sa ich auto dostalo ešte bližšie, svetlo žiarilo ešte silnejšie. John teda zastavil na krajnici a vystúpil z auta, aby celú vec preskúmal. Ostatní členovia rodiny naňho však v strachu kričali, aby sa vrátil naspäť, pretože svetlo sa odrazu začalo približovať.

John nakoniec naskočil späť do auta a posledné, čo si všetci pamätali bolo, ako došli domov. Tam si však všimli, že ich cesta trvala minimálne raz toľko ako obvykle, pričom nikto z nich nevedel prečo. Počas nasledujúcich týždňov začali viacerí z rodiny mávať nočné mory o postavách, ktoré sa nad nimi skláňajú a vyšetrujú ich. Niektorým sa na koži dokonca objavili známky iritácie podobné vyrážkam, ktoré si nevedeli vysvetliť. Členovia rodiny sa nakoniec rozhodli podstúpiť hypnoterapiu, ktorá odhalila podivné detaily ich zážitku. Krátko po tom, čo sa k ich autu priblížilo neznáme svetlo, si John všimol, že ide o veľký okrúhly objekt. Rodina bola potom unesená na palubu UFO, kde podstúpila procedúry podobné lekárskym vyšetreniam.

Ich únoscami boli pritom humanoidné bytosti, ktoré si hovorili "rasa Janos". Tí im pritom ukázali mnohé zábery z ich života v inom solárnom systéme: ich šaty, domy, záhrady, jedlo a dokonca aj lode, jazerá a vegetáciu. V jednej scéne im pritom bolo ukázané, ako z oblohy pršia skaly, čo im mimozemšťania vysvetlili ako explóziu ich najbližšieho mesiaca, čo pre nich predstavovalo katastrofu, pri ktorej boli zničené ich mestá. Ich nukleárne reaktory pritom explodovali a ich planéta bola pokrytá rádioaktívnym prachom. Rasa Janos, ktorá bola veľmi podobná ľuďom, vraj medzitým podľa vlastných slov zotrvávala v našej slnečnej sústave a čakala na príležitosť pristáť na novej planéte a začať nový život.

Po únose sa potom John rozpamätal, že namiesto známej cesty odrazu šoféroval po podivnej cikcakovitej cestičke, ktorá ich viedla cez "tunel z kríkov". Po istej dobe sa však znova dostali na asfaltovú cestu, ktorou nakoniec došli domov. Neskôr sa rodina snažila túto neznámu cestu plnú kríkov nájsť, čo sa im však nepodarilo. Kde sa teda Mannovci tej noci dostali po tom, čo boli unesení na palubu UFO? Boli snáď aj so svojím autom teleportovaní do alternatívneho sveta, na cestu, ktorá reálne neexistovala? Boli tvrdenia o rase Janos a ich osude skutočnou výpoveďou unesených, alebo si rodina celú záležitosť len vymyslela?

Rodina Mannovcov

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára