28. septembra 2018

Invázia vesmírnych tučniakov

Farmár menom Claude Edwards sa jedného mrazivého rána prebudil do rutinného pracovného dňa na svojom statku neďaleko dediny Tuscumbia v Missouri. Prostý, avšak racionálne zmýšľajúci muž za skorého úsvitu vyšiel na dvor, kde sa však krátko na to mal stretnúť s niečím, čo bolo ďaleko za hranicami jeho porozumenia.

14. februára 1967 začal 64-ročný Edwards deň s úmyslom práce na farme, na ktorú bol zvyknutý a ktorej venoval väčšinu svojho času. Šlo o muža, ktorý sa nikdy predtým nezaoberal nejakými nezmyslami o UFO a vesmírnych votrelcoch, avšak už po pár krokoch od domu Edwards zbadal niečo, čo ho priam šokovalo. Všimol si, že jeho dobytok, ktorý sa nachádzal na jednej lúke, udivene sledoval susedné pole. Keď sa muž pomedzi stromy pozrel tým smerom, zbadal akýsi väčší predmet, ktorý veľmi nápadne pripomínal nejaký stroj z vesmíru. Sivozelený predmet vyzeral ako veľký hríb, pričom vrchný "klobúk" stál na veľkom pilieri. Edwards však automaticky pokračoval do stodoly, pričom z veci ani na moment nespustil zrak. Na zem položil vedro, ktoré niesol, a stodolu zavrel a uzamkol.

Keď sa znova pozrel na pole (miesto na fotografii označené pod X), zbadal niečo, čo ho ešte väčšmi šokovalo. Pod strojom sa odrazu pohybovala skupinka malých postáv, ktoré vyzerali, že sa ponáhľajú. Medzi ním a podivnou skupinkou bolo len niekoľko desiatok metrov, vrátane dvoch ostnatých plotov a stáda kráv. Zmysel pre povinnosť a ochranu svojho pozemku však farmára rýchlo prinútili, aby sa na celú vec pozrel bližšie. Keď sa po chvíli už dostal k druhému plotu, malé postavy začali jednať v ešte väčšom zmätku. Vtedy si všimol, že postavy majú na výšku necelý meter a sú zrejme oblečené do akýchsi zelených kombinéz (ak nešlo o súčasť ich tiel). Podľa nákresu, ktorý svedok vytvoril, sa zdá, že bytosti majú na hlave tmavé okuliare (poprípade šlo o oči) a miesto nosa akýsi (dýchací?) aparát. Ich ruky taktiež nemali viditeľné dlane či prsty, avšak je možné, že si ich svedok v rýchlosti nevšimol.

Ohromený Edwards sledoval, ako sa tieto bytosti akosi rozrušene pohybujú pri stroji a mávajú pritom horúčkovito svojimi končatinami. Vtedy mužovi napadlo, že skupinka pripomína tučniaky, najmä vďaka ich vzrastu a chýbajúcemu krku. Rozhorčený farmár sa však ani vtedy nedal odradiť, a tak vzal do ruky zopár kameňov a s útočným zámerom vyrazil k stroju, o ktorom už bol presvedčený, že predstavuje UFO. Spomenul dokonca, že jeho plánom bolo kameňmi poškodiť samotný stroj, aby sa votrelci z jeho pozemku nemohli dostať preč. Keď sa však k stroju dostal na vzdialenosť asi 5 metrov, jeho kroky odrazu zastavilo akési neviditeľné silové pole. Podľa jeho vlastných slov doslova "narazil do neviditeľnej steny".


Z tejto vzdialenosti si však mohol stroj dobre obzrieť. Šlo o lesklý, kovový predmet, ktorý však nevydával žiadne zvuky. Vrchná časť mohla mať v priemere asi 6 metrov, pričom dolný pilier meral približne ako samotné bytosti. Po obvode vrchného "taniera" sa tiež nachádzali otvory, ktoré hýrili farbami, avšak nevyzerali ako okná. Edwards teda nakoniec ustúpil o pár metrov a vrhol jeden kameň priamo na vrchnú časť UFO. Kameň sa však len odrazil od neviditeľnej bariéry bez jediného zvuku a spadol na zem. Druhý pokus farmár zopakoval s väčšou silou vrhu, avšak tentokrát sa kameň odrazil a "odskackal" priamo ponad stroj, ako keby sa odrážal od vody. 

V tom momente sa však už malé bytosti skryli za dolný pilier, kde ich svedok nemohol vidieť. Tam zrejme aj nastúpili späť do svojho plavidla. Celý stroj sa potom niekoľkokrát naklonil smerom k farmárovi, na čo nehlučne vzlietol zo zamrznutej zeme. K oblohe potom vyrazil ohromnou rýchlosťou, no nakoniec zmenil sper a odletel na severozápad smerom na St. Elizabeth. Prípad sa potom dostal k vyšetrovateľovi Tedovi Phillipsovi, ktorý farmára navštívil a vypočul. Edwards bol spočiatku neoblomný a odmietal vypovedať, jedine pod podmienkou, že do svojej smrti ostane anonymný. Phillipsovi sa však nakoniec podarilo celý prípad zdokumentovať a dokonca odfotiť miesto pristátia, kde sa nachádzali výrazné stopy po nejakom ťažkom stroji. Na poli sa našiel kruh, kde stál podporný pilier, pričom pôda v kruhu bola výrazne dehydrovaná. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára