25. septembra 2018

Obluda z cukrových polí


Jedno z najstarších pozorovaní podivných tvorov pochádza z Kuby z roku 1915. Dvaja noční strážnici, ktorí dozerali na polia cukrovej trstiny, sa vtedy jednej noci na opustenej ceste stretli s bytosťou, ktorá odporovala všetkým vysvetleniam o známych pozemských druhoch.

Tento prípad do pozornosti verejnosti po mnohých rokoch uviedol až kronikár Albert Morales, ktorý sa zaoberal aj témou UFO a mimozemských bytostí. Podľa jeho spisu sa celý incident odohral v noci neďaleko mestečka Jicotea na Kube. Svedkami boli dvaja nemenovaní strážnici, ktorí na koňoch vykonávali rutinnú prehliadku trstinových polí. Keď sa muži blížili k zákrute, ich kone odrazu zastali a začali fŕkať, ako keby mali z niečoho strach. Strážnici sa zvieratá pokúšali znovu pohnať, no vtom si obaja všimli dôvod ich nepokoja. Na zemi priamo na ceste sa nachádzal akýsi "balík" bielej farby, ktorý pripomínal nejaký mech. Tento predmet mužov najprv nezaujal, až kým si nevšimli, že "balík" sa v skutočnosti hýbe ako živý tvor.

Kone strážnikov odrazu začali panikáriť, pretože tvor sa k nim začal približovať. V tom momente jeden z mužov vybral svoju pištoľ, ktorou na podivného živočícha niekoľkokrát vystrelil. Bytosť to však nezastavilo a dokonca ani nespomalilo. Strely mali efekt, ktorý nikto neočakával - nepozemská hruda sa totiž s každým výstrelom ešte zväčšila. O niekoľko sekúnd bol odrazu tvor vysoký skoro ako kone, na ktorých muži sedeli. Vtedy sa však už svedkovia zjavne báli najhoršieho a vzali nohy na ramená. Nie je však jasné, či ich kone v panike zhodili zo sediel, alebo ušli z vlastného rozhodnutia. Muži však svojich tátošov nakoniec nechali napospas zväčšujúcej sa oblude.

Nevie sa s istotou, či sa strážnici ešte tej noci niekomu so svojím stretnutím zdôverili. Je však známe, že o ich zážitku dlhú dobu potom nikto nevedel, a tak je pravdepodobné, že radšej celú vec zamlčali. Na druhé ráno sa muži vybrali späť do polí v relatívnom bezpečí denného svetla, aby zistili, čo sa prihodilo ich koňom. Ako sa však ukázalo, nemuseli mať žiadne obavy, pretože oba kone boli nájdené, ako sa potulujú po poliach bez zjavných zranení. Čo však tej noci strážnici naozaj na opustených poliach videli? Išlo o nejakú neznámu formu pozemského života, ktorá má unikátnu formu obranného mechanizmu? Alebo skôr niečo z vesmíru, či dokonca z nejakej inej dimenzie?


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára