15. októbra 2018

Bremertonské monštrum

Bremerton sa nachádza na polostrove Kitsap v štáte Washington a jeho podstatný bod tvorí námorná základňa Puget Sound Naval Shipyard. V roku 1948 sa však v tomto neveľkom meste odohralo hrôzostrašné stretnutie, pri ktorom jedna mladá žena v pivnici svojho domu prišla do kontaktu s obludou, ktorá vyzerala, že skôr prišla z hlbín oceánu.

Počas druhej svetovej vojny bol Bremerton veľmi živým miestom vďaka rušnému námorníctvu a údržbe s ním spojenej. Po vojne sa síce mnohí začali sťahovať, no v roku 1948 bola stále hustota obyvateľstva vyššia. Jedného všedného dňa sa istá obyvateľka Bremertonu menom Virginia Staples venovala bežným domácim činnostiam. To tiež zahŕňalo pranie prádla, kvôli čomu musela žena ísť dolu do pivnice obytného domu, kde sa nachádzali práčky pre všetkých nájomníkov. Všimla si však, že pri jednom stĺpe sa po zemi rozteká mláka morskej vody, čomu však veľmi nevenovala pozornosť. O mnoho rokov neskôr potom svoj zážitok vyrozprávala na kazete pre paranormálneho vyšetrovateľa Marka Chorvinského, ktorý jej desivý zážitok zverejnil v časopise "Strange Magazine".

Dom, v ktorom žena bývala, mal veľmi rozľahlú pivnicu. Mnohé bloky boli postavené blízko pri sebe, a vďaka zanedbaniu tak v mnohých stenách boli diery. Virginia si pri svojej výpovedi spomenula, že správca domu jej raz povedal, že niektoré diery vedú priamo k moru. Tento fakt naznačoval, že diery a chodby vedúce popod budovami spôsobovali vďaka vysokej vlhkosti a slanej morskej vode značné škody, o ktoré sa však zrejme nikto ďalší nezaujímal. Okrem toho je možné, že práve tieto podzemné pasáže do pivnice spomínaného domu priviedli niečo neobvyklé. Niečo, na čo nebola nič netušiaca žena vôbec pripravená.

Po tom, čo Virginia vyprala a následne vyvesila šaty na šnúru, mala neutíchajúci pocit, že ju niekto sleduje. Po nejakej chvíli jej to nedalo, a tak sa porozhliadla po pivnici. Jej zrak padol na jednu dieru v stene, ktorou mohla vidieť až do pivnice susedného domu. Žene však v tom momente stuhla krv v žilách. Z otvoru na ňu hľadel nepozemsky vyzerajúci tvor, ktorý bol vysoký ako ona sama. Bol jasne oranžovej farby a mal mnoho článkovaných nôh podobných pavúkovi alebo morským živočíchom. Na hlave mal taktiež tykadlá, ktoré sa neustále pohybovali hore dolu a aj dopredu a dozadu. Obluda v tom momente vyrazila dopredu spôsobom, ako keď predátor vyráža za svojou korisťou. To už však Virginia cúvala k dverám, na čo rovno prešla do bezhlavého úteku.


Na smrť vydesená žena hneď bežala do svojho bytu, kde si zbalila všetky svoje veci a okamžite sa odsťahovala k rodine do Seattle. Bolo pochopiteľné, že bezbranná svedkyňa od tejto kreatúry mala potrebu hneď ujsť, no aj napriek tomu jej nebolo jasné, s čím vlastne prišla do kontaktu. Navštívila preto turistické akvárium, no jediné, čo sa na tvora najviac podobalo, boli klasické krevety, ktoré by sa každému vošli do dlane. Žena sa tiež priznala, že po svojom traumatizujúcom zážitku mala ešte dlhú dobu nočné mory. Prešlo mnoho rokov, kedy jej zvedavosť nakoniec zvíťazila a Virginia znova navštívila Bremerton. Námorníctvo sa však za tú dobu značne rozrástlo a obytný dom na Denny Street, kde predtým bývala, bol už zbúraný. Žena však na nahrávke prisahala, že sa celý incident stal presne tak, ako ho opísala. Počas rozprávania bola taktiež pri spomínaní na osudný deň miestami veľmi rozrušená, čo len dodáva na autenticite jej príbehu.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára