18. novembra 2018

Opičí muž v Naí Dillí

V roku 2001 sa v hlavnom meste Indie objavili správy o netypickom predátorovi, ktorý začal po nociach napádať nič netušiacich ľudí. Podľa popisu svedkov totiž išlo o hybrida medzi opicou a človekom a jeho správanie bolo natoľko agresívne, že niekoľkí obyvatelia pri jeho útokoch dokonca prišli o život.

V máji roku 2001 sa Naí Dillí ocitlo na prahu novodobej masovej hystérie. Svedkovia tvora opisovali ako 120 centimetrov vysokého humanoida, ktorý bol pokrytý hustou tmavou srsťou a jeho oči svietili na červeno. Niektoré správy dokonca uvádzali, že mal na hlave akúsi helmu a na sebe uniformu s gombíkmi. Na očiach mal taktiež ochranné okuliare a miesto rúk kovové pazúry. Opičí muž začal útočiť v noci, niekedy medzi polnocou a štvrtou. Počas piatich dní vraj napadol asi 20 ľudí, ktorí skončili s hlbokými reznými ranami. Polícia obdržala prvé správy od ľudí, ktorí prespávali na strechách budov a na kraji mesta v chudobných štvrtiach. Neznámy útočník sa však po každom napadnutí stratil v tme.

Je zaznamenaný minimálne jeden prípad, kedy opičí muž spôsobil smrť istého muža. Tvor sa pri jednej príležitosti dostal do budovy, na čo nastala panika. Keď niekto kričal, že vnútri je opičí muž, jeden muž v panike zrejme skočil z okna alebo zo strechy a zomrel. Úmrtí bolo však podľa niektorých zdrojov viac. Polícia kontaktovala viaceré zoo, avšak tam im experti tvrdili, že žiadna opica nemá takéto sklony k napádaniu ľudí, a tak sa zrejme nejedná o obyčajný druh. Zdravotné prehliadky zranených taktiež nepriniesli žiadne výsledky, podľa ktorých by sa dalo určiť, o akého tvora ide. Doktori však potvrdili, že uhryznutia boli podobné zvieraťu a nie človeku. Ktoré zviera však nosí helmu a má kovové pazúry?

Útoky začali pribúdať a istú dobu ich bolo toľko, že sa ľudia začali domnievať, že ide v skutočnosti o viacero tvorov. Na ulice začali tiež vychádzať mladí muži ozbrojení palicami, sekerami a nožmi, ktorí boli odhodlaní predátora polapiť. Udalosti došli až tak ďaleko, že niektorí muži boli nasadení v opičích kostýmoch, ktoré mali tvora prilákať. Jeden chlapec opísal, ako sa v noci zobudil na to, že ho niečo drží za nohu. Zbadal tvora podobného opici druhu langur (obr. vľavo), avšak mama chlapca schytila metlu a tvora odohnala. Ten potom vyskočil na balkón a unikol.

Niektorí obyvatelia začali skutočne veriť, že sa nejedná len o zviera. Začali totiž kolovať chýry o tom, že sa vie zneviditeľniť, a že naňho treba vyliať vodu, čo spôsobí skrat v jeho mechanických častiach. Svetlo baterky ho vraj tiež oslabí, pretože jeho "okuliare na nočné videnie" ho tak oslepia. Objavili sa aj správy o tom, že jeho "výstroj" svetielkovala rôznymi farbami. V jednom prípade sa dokonca vraj objavil na koncerte a napadol jedného člena kapely. Fakty a povedačky sa tak začali miešať, a tak bolo zložité odhaliť pravdu o týchto tvrdeniach.

Panika v istom bode dospela k útokom na niektorých obyvateľov. V jednom prípade bol napadnutý muž nízkeho vzrastu, ktorého si ľudia pomýlil, iný prípad zas zahŕňal vodiča nákladiaku, na ktorého strážcovia z ľudu nastražili pascu. Jeden svedok dokonca tvrdil, že mu opičí muž ukradol mobil. Útoky pokračovali až do roku 2002, kedy sa tvor presunul do mesta Kanpur. Pozorovania však boli vzácnejšie. Objavil sa dokonca aj jeden podozrivý menom Joe Sebastian. Popis opičieho muža naňho prekvapivo sedel, pričom tí, ktorí ho poznali, tvrdili, že Sebastian často vysedáva v bare, kde sa opíja a je následne agresívny. Často si vraj tiež k drinkom objednával banány, čo sa javí ako podivná voľba. Dodnes sa však nevie, kým alebo čím tento útočník bol. Nedá sa nevšimnúť si podobnosť detailov s prípadom Skákajúceho Jacka (Spring-heeled Jack). Ten taktiež terorizoval Londýn a mal kovové pazúry, helmu a neobvyklý oblek. Jeho oči tiež svietili na červeno a polapiť sa ho nikdy nepodarilo.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára